När regnet kom

publicerat i Allmänt;
(null)
Ett fönster i gamla stugan en varm dag. Gardinen fladdrar i vinddraget. Spinnrocken inköptes för många år sedan på en antikaffär i Gävle. Den är inte hel men har sin charm ändå. 

Idag ska jag baka en paj. I morgon kommer yngste sonen med flickvän upp. En rabarberpaj ska det bli. Jag samlar mina krafter och biter ihop om värken i kroppen. Ibland vill jag segra. Känna att det finns något jag kan göra. 

Det inplanerade måleriet av förstukvisten är inställt men det finns ved att stapla, om ungdomarna vill hjälpa oss med det. ;-)

(null)
När det regnar ute...zzz

Asyl? Vad kan du om rätten till asyl? Jag googlade och fann bl a detta:
Alla som flyr undan förföljelser eller riskerar att skadas allvarligt i sina hemländer har rätt att begära internationellt skydd. Asyl är en grundläggande rättighet och beviljas till personer som uppfyller kriterierna i Genèvekonventionen från 1951 om flyktingars rättsliga ställning. Detta är en internationell skyldighet för stater som är parter i konventionen, bland annat EU:s medlemsländer. EU:s har integrerat kriterierna som ska uppfyllas för att beviljas internationellt skydd i den egna lagstiftningen och har utvidgat begreppet genom att skapa en kategori av personer utöver flyktingar som beviljas internationellt skydd, de s.k. subsidiärt skyddsbehövande.. Källa: "Om parlamentet"

Jag skriver inte om mina tankar om asyl förutom att jag undrar vad S och M sysslar med? Det är alltid läskigt och oroande när man inte längre ser på flyktingar som människor utan pratar om volymer och volymmål. Alla får ha sina åsikter och sina farhågor...men det handlar om Människor...

Så bra vi har det, vi som slipper fly...

Efter sol kommer regn. Och det har åskat. Det mullrade på ett sånt där sätt att jag förstår hur människor förr tydde det till att asaguden Tor for fram med sin vagn...

Kärleksljus
❤️

Taggar: #asyl#asylrätten#närregnetkom#spinnrock#rabarberpaj;

Kommentera inlägget här :