Friheten vi har

publicerat i Allmänt;
(null)
I vårsolens glans. Den första vitsippan <3

Fredag 16 april 2021

Jag lyssnar på en nyutkommen bok om Knutbysekten."Har du helt snöat in på den sekten?", kanske du undrar. :-) Nja, det är det där med att försöka förstå månniskors val, påverkan och beteenden som gör att jag läser, ser, lyssnar. Och just nu finns det mycket om just Knutbysekten att söka kunskap i. Tror det vore bra för polis och rättsväsende att förkovra sig mer i hur sekter fungerar. 

Den heter "Kristi Bruds slav". Mitt liv i sektens hjärta. Av Josefine Frankner. 
Redan titeln "Krist Bruds slav" får mig att må illa. Och det blir inte bättre. Jag skräms av vansinnigheterna som utspelas i verkligheten under 25 år. Och jag känner: hur överlevde hon? Att så totalt få sin egen personlighet och vilja utplånad...."Kristi Brud" är nog den mest skrämmande människa jag någonsin läst om. Totalt maktgalen och självförhärligad. Till och med att aga mycket små barn var något Åsa W gav order om. Alla gjorde som hon befallde för att inte hamna i helvetet. Men det var ju i helvetet de levde.
Tacksam till dem som berättar. Sanningen måste få komma fram. 

(null)
Blåsipporna. Älskar dem <3

Jaha, var det sån här deprimerande läsning jag tänkte avsluta denna veckans inlägg med? 
Nja, det var väl inte så det var tänkt ;-) Men allt är ju inte frid och fröjd hela tiden. Det finns så mycket mörkt som sker i världen. Men även av det mörka kan man lära sig något. Jag känner tacksamhet över att jag har frihet att tänka själv och vara mig själv. Visst har vi restriktioner att följa nu, men i det stora hela är vi ändå fria människor. :-)

Nu önskar jag Dig en fin helg! 
Välkommen att titta in här i morgon om du vill. 
Tack för att du tittade in idag. :-)

Vårljus
❤️

Taggar: #friheten#nybok#kristibrud#människorsval#personligheter;

Kommentera inlägget här :