Vilken fin vårdag

publicerat i Allmänt;
(null)
Så lugnt vid sjön idag. <3

Tisdag 20 april 2021
Vaccinationstid bokad. Spruta 1. Nästa vecka. Känns bra. :-) Tänker på hur vi för ett år sedan trodde att pandemin skulle vara över till sommaren.... Vi skämtade lite om "tänk om vi sitter här nästa vår och fortfarande är mitt uppe i en pandemi"...Vad lite vi visste och lika bra det kanske...

Det är mycket som är "första" nu. Gårdens första scilla, vitsippa, blåsippa, humla och julros. 
(null)
Julrosen blommar <3

Det som verkligen visar att det är vår är: Sädesärlan! Den har återkommit och trippade omkring på gräsmattan och visade upp sig, i vanlig ordning. "Jag är här nu!" :-)

Det känns nästan som en sommardag idag. Varmt. :-) Och sydlig vind. 

(null)
Skönt på bryggan :-)
(null)
"Man kanske ska hoppa i ?" Nej, det är ingen risk att gamla gubben hoppar i vattnet. Han har ju aldrig läst manualen för hur en springer spaniel ska bete sig...."Vattenapporterande fågelhund"...nä nä inte Pavvo inte ;-)
(null)
Vill man dricka vatten får man lov att "vada". Men där går gränsen :-)
Och ja, det blir en kase till valborg. :-)

Mäns våld mot kvinnor är det som debatteras överallt nu. Det var på tiden! Regeringen lovar krafttag...undrar hur och när?Diskussioner och samtal, hoppas att det leder till något vettigt. Att viljan finns är väl ett steg framåt i alla fall. "Det handlar om att mäns beteende måste förändras," säger Morgan Johansson. Lite lamt uttryckt, tycker jag. Men bättre än M:s "inte alla män"....suck... Jag lägger min tillit i Märta Stenevis (mp) och Annie Lööfs (C) händer. De har gjort vettiga uttalanden.
Och en gång för alla: om en man slår en annan man kallas det för misshandel, om en man slår en kvinna ifrågasätter man om kvinnan provocerat fram våldet...???? Hallå, hallå, hallå!!!  Sluta att lägga skulden på kvinnan! Det är aldrig rätt att bruka våld mot någon oavsett ålder, kön, hudfärg, sexuell läggning...Usch, vad upprörd jag blir över detta! Hur reagerar du? 

(null)
Vår vid sjön <3

Var rädda om varandra <3

Solsken 
❤️

Taggar: #fin#vårdag#vaccin#bokad#sjön#sädesärlan#humlan#våldno, #våldmotkvinnor;

Kommentera inlägget här :