Att se helheten

publicerat i Allmänt;
Torsdag 15 juni 2021

(null)
"Men vad är det där för en liten gumma som är ute och går?"  "Men, det är ju jag!"  Och jag är ingen gumma (än) utan en dam….;-)

När jag läser dagens  nyheter tänker jag på närhetsprincipen. (Så som den jag lärde mig när jag läste psykologi) Om att det som händer nära är lättare att engagera sig i, att känna för. Det är ju bara mänskligt. Men vi får inte glömma att allt hör ihop. Även det som händer på andra sidan jordklotet påverkar oss. Och tvärtom.   I klimatfrågan t ex. Vi måste samarbeta för att nå goda resultat. Det var väl inget nytt, tänker du kanske, nej precis, men som jorden har det nu behöver vi nog påminna oss själva ibland….ofta…

Bilderna från Tyskland är otäcka. "Ja, men det har varit såna oväder förr", säger klimatförnekarna. Ja. Skillnaden är att det är kraftigare och allt oftare förekommande oväder nu. 

Orkar i det varma vädret inte gå in djupare på detta. Hjärnan kokar. Nä, inte riktigt :-). Det viktigaste är att man ser helheten och tar till sig fakta. Det är steg ett…i överlevnad för generationer framöver. Så tänker jag. :-)

(null)
Kvällarna är varma och sköna nu <3

Exakt en vecka efter att gammelhunden åkte till veterinären för sin sista spruta, är vi där igen. Med Balder. Vi har gett upp. Kloklippningen. Inget allvarligare än så…:-) Den här veterinären klarar av det och ger oss goda råd. Hon är väldigt bra. Och hon säger att hon haft "mycket värre patienter" än Balder ;-) 

(null)
Vi saknar naturligtvis Pavvo. <3 Men livet fortsätter, det stannar aldrig upp. Vardagen ser bara lite annorlunda ut nu. Och sorgen sitter i hjärtat. 

Såg på kronprinsessans födelsedagskonsert igår. Mycket bra musik av skilda slag. Och "lillprinsen" satt på sin stol och gäspade :-) 

Det är inte bara vi som upptäkt att vinbären börjar mogna….koltrastarna gör sina besök…

Du tar väl hand om Dig i värmen? Allt efter dina möjligheter. 

Helhet
❤️

Taggar: #gumma#helhet#skyfall#klimatet#veterinären#igen#saknad;

Kommentera inlägget här :