Lögnens tid

publicerat i Allmänt;
Det här inlägget är ett av de viktigaste för mig att skriva. Ett "statement" kan man säga. Hoppas att du vill läsa. Tack på förhand. <3

(null)

När vi människor väljer lögnerna...

När "ljus och kärlek" bara blir ord...

När vi förhärligar oss själva...

När vi släpper taget om de som behöver oss...


Då mår vi alla väldigt dåligt...


Självgodhet och skenhelighet finns överallt. Jag har mött den i politiken, skolvärlden, kyrkan och nu också inom nyandligheten. 


Ursäkterna är många när man vågar ifrågasätta. Man gömmer sig bakom ord som "åsikter" och "yttrandefrihet". Men åsikter kan aldrig bli allmängiltiga sanningar om de inte bygger på fakta. Yttrandefrihet betyder inte att man har rätt att sprida lögner som sanningar och åsikter som skadar andra, t ex rasism. 


I den tid vi nu lever i, inte bara coronaåret, har föraktet för kunskap, förnuft och fakta växt sig allt starkare och nu verkar det nästan explodera. 


För mig är det inget problem att ha en andlig tro och ett sunt förnuft. Att ha andliga upplevelser och söka fakta i vetenskapen. 

Men det som inte går ihop för mig är andlighet och konspirationsteorier, samt andlighet och politisk extremism. Människor som hänger sig åt detta är enligt mig, de skenheliga.


Det sorgliga i det här är att de seriösa inom nyandligheten blir lidande av konspiratörernas aktiviteter. För vi människor har en förmåga att generalisera. Allt döms ut som hokuspokus. Det gäller även alternativmedicin, örtlära, homeopati mm. Och inte minst yoga. Det finns, som inom allt annat, både seriösa och icke seriösa inom dessa gebit. Och det finns stränga regler, kvacksalverilagen. 


Jag känner så många underbara, ärliga, ödmjuka, roliga, kunniga. medkännande, kloka människor både inom andligheten och utanför. Är så tacksamma för att de finns. 


Jag möts ofta av de där "flumflum"-orden: "vi ska vara snälla med varandra". Javisst, men när det betyder att man inte säger ifrån när människor gör andra illa, när människor sprider lögner och drivs av maktbegär...då handlar det inte om snällhet längre. 


Jag påstår inte att min sanning är allas sanning. Men jag har rätt att ifrågasätta uppenbara lögner som bara sprider missnöje, misstankar, rädslor...Det är ingen ofarlig rörelse som är igång, den växer sig allt starkare och de planerar ett maktövertagande. De kallar det för "frihet"...Lögner, extremism, sekterism är aldrig frihet.


Jag tar avstånd från skenheligheten, inte för att jag är bättre än andra eller en "god" människa, utan för att det inte stämmer ihop med min värdegrund. 

———-

En sanning som ingen kommer ifrån är att  idag är det Vårdagjämning. <3 

(null)

Ljuset segrar. Allting föds på nytt. <3

Vårljus

❤️

Taggar: #lögnens#tid#statement#avstånd#skenhelighet#snällhet#andlighet#förnuft;

Kommentera inlägget här :