Lyckan kommer

publicerat i Allmänt;
(null)
Fint att vara en stund i stan och få njuta av den vackra orkidén som blommar nu. 

Det byggs på andra sidan ån. Där "godisfsbriken" låg. Jättehöga lyftkranar är på plats. De ser ut som smala monster med jättelika armar. Ännu kan jag se kyrktornet med sin stolta tupp, den glänser i solens sken. Troligen är det bara en tidsfråga innan något höghus döljer den...
En motorbåt glider sakta förbi på ån. Snart är det båtsäsong :-)

————
Det är som vanligt. Ett känt, misstänkt våldtäktsfall och genast måste någon kvinna skriva något i pressen om att "kvinnor måste ta ansvar"...javisst..självklart...men männen då? I vanlig ordning kastas skulden tillbaka på kvinnan. Det där märkliga i att om en kvinna och en man dricker sig berusade har mannen rätt att kladda och våldta..om en kvinna sover kan mannen påstå att han uppfattade det "som om hon ville"...Ord mot ord...inga bevis...men fördomen om att kvinnor ljuger är markant...att kvinnor anmäler för att straffa...
Om en kvinna blir våldtagen på väg hem en kväll så "javisst, det är hemskt att hon blev våldtagen, men vad gjorde hon ute, ensam så sent?" Kvinnans fel. "Skylla sig själv?" Och mannen? Var är mannens ansvar? Det här systemet, de här fördomarna, den här kvinnosynen...det är så SJUKT! 
Patriarkala strukturer finns i alla länder, även här i vår "kultur". 

(null)     
———————

Jag ger snart upp kampen mot lögnerna. Mot den sjuka misstänksamheten. Fake News. Självutnämnda experter. Vad i pandemin blir bättre av detta???
Jag känner det som om jag "gör ett slag i luften" när jag ifrågasätter och det gör inte ont i kroppen men mentalt. Och i vissa fall i själen. 
Viruset med alla sina mutationer verkar utvecklas och sprida sig helt oförutsägbart. Därav alla dessa ändringar i restriktionerna. Men det vill många inte förstå, det är lättare att "hata Tegnell". Eller Löfven. 
Det är fruktansvärt tålamodsprövande detta virus! Jag är själv så less ibland så jag bara vill skrika. Men så beter man sig ju inte. ;-)

(null)
Himlen över ån denna fina dag. Änderna har inflygning från havet här men de kom inte med på kortet. :-)
Verkar jag ha en dålig dag idag? Har jag vaknat på fel sida? Varför är jag så gnällig? 
Jag är inte gnällig, jag är naturligt kritisk. Det får man vara. :-)

"Lyckan kommer, lyckan går..."
Lyckan kommer...ja...
Hoppet min vän. Håll fast vid hoppet!

(null)
Jag står stilla i stormen genom att hålla fast vid det jag tror på. Jag "slår hål i luften" men jag ger inte upp. Eller? Stillar mig i stilla veckan. Stormen kommer hålla på länge än. Men jag stillar mig. 

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #lyckankommer#stillamig#änderpåinflygning#fördomar#kvinnosyn#kritisk#blommar;

Kommentera inlägget här :