Varsam och vaksam

publicerat i Allmänt;
Måndag 19 december 2022
Fotbolls-VM är över. Vi tittade igår, bättre sent än aldrig, på finalen, på förlängstiden och straffarna. Vi förväntade oss något spännande…och ja, hjälp vad spännande det blev! Vi höll inte på något av lagen och då kan man ju bara njuta. Men grattis Argentina ändå! :-)

(null)
Dagens änglar: min tavla med julänglar. Målad för många år sedan. 
 
Fantastiska Musikhjälpen och alla givare! 54,5 miljoner till "För en tryggare barndom på flykt från krig". <3

Via en vän hittade jag idag till "Tro och Tradition" på Fb. Där finns mycket kunskap att ösa ur. :-)
T ex:
"Lacka mot jul" har ingenting med lacket man försluter paket med. Lacka mot jul betyder "sakta närma sig". Att julen sakta närmar sig. :-)
Det visste du kanske redan? Själv har jag nog aldrig funderat på betydelsen. Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt. ;-)
 
(null)
Årets julservett här hos oss. :-)
 

Att rimma hör julen till och "Nilla" vill inte vara sämre ;-)
(null)
Dagens "julrim" :-) 

Jag är väldigt less, redan nu, på den nya regeringen… erkänner gärna det… inte för att jag förväntade mig något positivt men det är ju nu…äsch, var och en får döma själva…

Dagens Änglaord: Jag önskar dig inte rikedom, inte heller ärans glans, utan att vart du än går ska ett trött hjärta glädjas åt ditt leende, eller ett skuggliv känna solsken för en stund. Så skall ditt liv bli ett spår av ljus, så som änglars fotspår passerar genom natten. 
Inskription på en kyrkvägg i Upwaltham, England

Om någon undrar hur det går med min borrelia, kan jag berätta att utslaget är som gott som helt borta. Tack penicillin! Vad borrelian i övrigt ställt till i kroppen det återstår att se. Hoppas på "inget". Och tandvärken? Jotack, den minskar, peppar, peppar, den också. :-)

Försök att håll Dig frisk från virusangrepp. Flera sjukhus har gått upp i stabsläge. Sorgligt att det blir så här. Vi behöver få träffas under jul och nyår. Men vi får fortsätta vara extra varsamma och vaksamma. <3 Gäller också i trafiken. Varning för ishalka utfärdad! 

Varsam
♥️














Taggar: #julänglar#fotboll#traditioner#lackamotjul#rimma#borrelian#varsam;

Kommentera inlägget här :