Påskdagen

publicerat i Allmänt;
Söndag 9 april 2023
Glad Påsk! 
Pånyttfödelse 
Uppståndelse 
 

(null)
Ägget. Symbol. (Min "äggtavla")
"Det finns en historisk anledning till att vi äter så mycket ägg till påsk. När Sverige var ett katolskt land var vi förbjudna att äta ägg under den 40 dagar långa fastan, därför åt man desto fler när det blev tillåtet igen vid påsk. Ägget är även en symbol för pånyttfödelse och liv och markerar påskens budskap om uppståndelsen." Källa: Norrbottens Museum. 

Vaknar till en lite molnigare dag idag. "Halvklart" heter det visst. :-) Men vet att livet övervunnit döden. Eller? Bibelns uppståndelseberättelse är ännu en sån där berättelse som inte hjärnans logik accepterar men som handlar om hjärtats tro. Nu låter jag flummig, jag vet. ;-) Själv känner jag att jag inte vet vad jag tror (ännu flummigare) men ett vet jag: pånyttfödelsen pågår där ute i naturen. Ljuset är här! 

(null)

Konstutställningar hör påsken till. Har du varit på någon? Jag inser att det inte blir någon konstrunda för mig i år heller, längesen sist,  men möjligheten att se konst finns ju resten av året också. :-) 

Maken ser på fotboll. "Slowmotionsport" som han kallar det. Efter ishockeysäsongen känns fotbollsspelet låångsaamt… :-D

(null)
Påskliljan. Foto från maj 2021. Inom kyrkan symboliserar påskliljan uppståndelsen. På blomsterspråket betyder ett fång påskliljor: "Jag kan inte uthärda tanken på att mista dig". Ett annat ord för påsklilja är trumpetnarciss. Hela växten och särskilt löken är giftig. 

Profeten Mohammed lär ha sagt: 
"Om man har två bröd, är man vis om man byter det ena brödet mot en narcisslök, ty blomman från en sådan lök är mat för själen."

(null)
Balder trivs i solskenet. Spanar. Var är den där retsamma ekorren? 

Sol och glädje önskar jag Dig! <3

Pånyttfödelse 
♥️

Taggar: #pånyttfödelse#ägg#uppståndelse#påskliljor#konst;

Kommentera inlägget här :