Robot

publicerat i Allmänt;
Onsdag 12 april 2023

Går liksom i väntans tider…följer på appen mitt bokpaket som har varit på väg till mig sen den 4/4…beställd den 29/3…okey att det varit helger men ändå! Så mycket annat går väldigt fort nuförtiden men post…?
Oj, vad gnällig jag låter nu! ;-) Det har bara gått 6 arbetsdagar…men ändå… "3 -4" lovar PostNord…
Okey, det finns jobbigare saker som händer i världen :-)

(null)
"Kyssen" ;-) Moln varvat med blå himmel idag. 

Har läst en del om AI, artificiell intelligens. Och tänker att vad är det som slutligen kommer att slå ut mänskligheten? Klimatförändringarna, virus, krig eller AI? Man kan ju bli knasig eller deprimerad för mindre om man fokuserar för mycket på detta men jag vill ändå citera en lärare:
"– Om jag skulle bli buren hela livet skulle jag aldrig tvingas att lära mig gå. Om jag använder ChatGPT när jag gör mina skoluppgifter så behöver jag inte lära mig att skriva, tänka och uttrycka mig. Allt det överlåter jag till roboten. Därmed hamnar vi i en situation där roboten äger mig, snarare än att jag äger roboten." (Aftonbladet)
AI är inte sciencefiction, det är redan här och utvecklingen går fort…

Löv och grus sopas bort från trottoarerna idag. Ett tydligt vårtecken. :-)
Jag ger mig själv en dag i vila. Har haft mycket energi och varit aktiv en lång tid nu. Så nu tyckte sjukdomen att: vila! Men, nej, så tråkigt, säger jag. 

(null)
Vårbukett. :-)

Om jag blir så gammal och så "dålig" att jag behöver hemhjälp, lär det väl vara en robot som kommer. Visst den får städa och diska osv men jag godtar bara detta under förutsättning att den har med sig en människa som har tid att prata en stund (vilket hemhjälpen inte har nuförtiden).  ;-) Skämta om det kan man ju alltid göra…

Men, oj, plötsligt händer det! Paketet har anlänt! :-) Tjoho! :-D

(null)
Två reafynd. Jag är väl medveten om att det är två böcker om den mörka verkligheten, övergrepp, kamp och annat svårt. Men jag tycker om att läsa om sånt som tar tag i mig och som är sant. 

Vi är inga robotar. Vi är människor med fel och brister och en fantastisk förmåga att kunna känna kärlek och medkänsla. Om vi vill <3

Ta hand om Dig! 

Kärlek
♥️

Taggar: #robot#väntar#bokpaket#kyssen#vårbukett#sant#AI;

Kommentera inlägget här :