Den kärlek du ger

publicerat i Allmänt;
Torsdag 27 april 2023

(null)
Stråk av ljus i det mörka idag. Det mörka släpper ibland igenom solljus. Vinden är kall, liksom mycket av det politiska klimatet i nutid. Mörkt. Men med strimmor av ljus och hopp. 

Livet:
Det ljusa du ser,
den kärlek du ger
Sun Axelsson

Den där luriga sjöfågeln. ;-) Jag har så länge funderat på vad det är för fågel som simmar i ån, lyser vit på hösten och som flyger i stora grupper ut mot havet och tillbaka. Började spåna om det kunde vara storskrake? Men den har ju lång hals… Läser på. Visst. den har lång hals men när den simmar drar den ofta in halsen varpå den ser korthalsad ut. :-) Vilken luring! 
(null)
Äntligen kom jag nära den för att kunna fota. Ja, nära och nära men ändå ;-)

Jag är ingen hejare på fågelkunskap, som du märker, men jag är intresserad och då och då lär jag mig något…förhoppningsvis ;-)

Jag tänker på Nazir som tog sitt liv efter att ha fått sitt tredje avslag om asyl. Migrationsverkets förklaring: Nazir har inte bevisat att han mår tillräckligt dåligt för att få stanna i Sverige….

Jag tänker också på Murhaf, killen som sålt majblommor för flera miljoner, efter att hatet mot honom blivit synlig på nätet. Men… hans dröm var att kunna köpa ett uppehållstillstånd…han vet att det inte fungerar så men…alla politiker som engagerat sig och köpt blommor av honom… tar engagemanget slut där?  
Den kärlek du ger…

Hoppet, strimman av ljus och hopp. Envist måste vi hålla fast vid den. Vidga den. Tro på den. Dela med oss av den! Det är också kärlek. <3
(null)

Våga hoppas! Så mycket Du förmår. <3

Kärlek 
♥️

Taggar: #kärlek#hopp#mörker#ljus#storkrake#togsittliv#majblomman;

Kommentera inlägget här :