Får får får?

publicerat i Allmänt;
Fredag 15 december 2023
Jultröjans dag
 

Lucka 15
(null)
Små får. Så fina. Ser stora ut på bilden men har en höjd av ca 1 cm. Lerfigurer. Från Gotland, förstås. :-) (null)
Visar denna också. Det gamla fåret från min barndom har bara tre ben så det fåret har svårt att stå. Lite sliten är den allt men inte en tillstymmelse till plast. "Gediget" arbete på den tiden. ;-)

En av de mysigaste nyheterna den senaste tiden är väl den om enhörningen?! Om Elsie 8 år, som bor på en hästgård och i flera år önskat sig en enhörning. 🦄 "Man måste ha tillstånd för att ha enhörningar", sa föräldrarna. Så Elsie skrev ett brev till Länsstyrelsen och fick svar. Ansökan beviljades av självaste landshövdingen! :-)
 "Vi beviljar tillstånd att få ha enhörningar på ett villkor, att du tar väl hand om den/dem", löd svaret bland annat. (Expressen) Ja, så nu är det upp till föräldrarna att hitta en enhörning till sin dotter :-)

Dagens ord:
"A vätte’s gotta do, what a vätte’s gotta do"
:-)
(Ur Trolltider)

(null)
Tror du på vättar? Gårdstomtar? Läste att GW Persson tror på vättar i skogen även om han aldrig sett någon. Trevligt, tycker jag. Bilden är mitt favoritjulkort i år. (Cancerfonden)

Helgen stundar. Tredje advent. <3 Hoppas att Du inte har det för stressigt! Att det finns stunder över för att andas, lyssna, mysa, känna. Tillönskar Dig en riktigt fin helg! <3

Nu ska jag äta "tomtegröt" till lunch :-)

Tro, hopp och kärlek
♥️

Taggar: #får#fårfårfår#vättar#enhörning#gottado#tomtegröt;

Kommentera inlägget här :