Grå och fet tisdag

publicerat i Allmänt;
Tisdag 21 februari 2023
Fettisdagen 
 

(null)
Man undrar ju: ska det komma snö idag också? 

Just nu
Grå dag och grå själ, så där som det är och känns ibland. Och inte får man skylla på "omständigheter" enligt nutidens "tänk-positivt-skyll-dig-själv- uppmaningar". Jag blir utpumpad av alla positiva råd. Jag är inte otacksam! Men det finns situationer och omständigheter som inte löser sig med positivt tänkande. Oj, det där var nästan som att svära i kyrkan för alla positivitetsfrälsta! ;-)

Jag är uppfostrad med orden: besinna dig och behärska dig. Om jag skrattade "för mycket": behärska dig! Om jag grät för länge: behärska dig! Och: "du har inget att vara ledsen för"… Det var så för många på den tiden, inte hundra år sen, bara nästan :-) Jag hoppas att barn numera får skratta och blir tröstade när de gråter…Självklart fick jag tröst ibland men ofta kände man att ens känslor var "för mycket", liksom störande…

(null)
Underbara <3

Så till alla ni som tillhör den "behärskade" generationen: du har rätt att få visa äkta känslor. Man behöver inte vara "drama Queen" och inte bli bitter och gnällig för den skull! ;-)

Och visst ja:
(null)
<3

Läste att det finns "semmeltraditionalister" och "rebelliska semmel-förnyare". ;-) Vad är du? 

Jag ser framemot att se årets Let’s Dance. Framförallt för att Nilla Fisher är med och hon dansar med Cecilia Ehrling! :-) Jag beundrar alla amatörer som vågar ställa upp i tävlingen! 

Akuten är full med människor med arm-och  benbrott idag. Man går ut och vädjar att folk inte ska cykla…Det är halt! 

Var rädd om Dig!!

Känslor
♥️

Taggar: #fettisdag#snö#halt#känslor#behärskning;

Kommentera inlägget här :