Himmelsfärd

publicerat i Allmänt;
Torsdag 18 maj 2023
Kristi himmelsfärdsdag 
Det där med himmel och himmel. På engelska är det lättare att visa vad man menar: "sky" och "heaven".
När min pappa dog, flög vi över till Gotland för att vara med på begravningen. Yngste sonen skulle fylla 6 år. Vi hade pratat med honom om döden, om att de döda var i himlen nu. Vi hade också förklarat att det döda marsvinet, Findus, också var i himlen. Sonen tittade ivrigt ut på molnen och himlen och konstaterade att "nej, han såg ingen Findus"… <3 Så ja, himmel och himmel…:-)
(null)
Himlen idag :-)
Det blev en långpromenad idag. Sträckan var skapligt lång men tiden det tog var längre. ;-) Via skogen till "grannvägen". Träffade grannar och vänner och stod och pratade lääänge. Mysigt! 
(null)
Vackra skogsstigen kantad av vitsippor. Så vackert!

Glömde igår att skriva att det var Internationella dagen mot homo-, bi och transfobi. En viktig dag mot det nu igen alltmer uppblossande hatet och diskriminering… 
Jag blev glatt överraskad över att Svenska Kyrkan gick ut med denna fina bön på nätet: 
"Gud, tack för mångfalden i skapelsen, för att alla människor är älskade av dig. Vi ber idag för en värld utan homofobi, transfobi, och bifobi. Vi ber för alla som mötts av hat och våld för sin läggnings skull. Hjälp oss att mötas med respekt, omtanke och kärlek. Amen. #idahot"
(Kopierat från Fb)
"Mångfalden i skapelsen". Jag gillar det! <3
Många gillade detta men naturligtvis (tyvärr) möttes det också av hatiska kommentarer…men heja kyrkan, fortsätt så här! :-)

(null)
Från mörkret ut i ljuset :-)

Vare sig du är ledig eller jobbar idag så hoppas jag att du har en fin helgdag! :-)

Respekt, omtanke och kärlek
♥️

Taggar: #himmelsfärd#himmel#skogspromenad#grannar#homo#bi#transfobi#svenskakyrkan#skapelsensmångfald;

Kommentera inlägget här :