Dagens ljus

publicerat i Allmänt;
1 november 2023
Allhelgonadagen 

Det ömsom snöar och ömsom regnar. Blött, blött, blött… grått… November är här!      
 

(null)
Jag vet att jag tidigare kallat denna för min oktobertavla men i år passar den mer som novembertavla. :-)

Minnen med 1 november? Jag har ett speciellt. Arlanda 1976. Skolresan till Israel börjar. Vi kommer iväg lite senare än beräknat eftersom det snöat och planets vingar behöver avfrysas. Jag har skrivit om denna resa förr här på bloggen. Bl a om hur en arabisk man ville att jag skulle gifta mig med en släkting till honom. Pappa skulle få ett visst antal kameler som betalning för mig….jag tackade nej ;-) Jag har badat i Döda havet och i Genesarets sjö. Jag har bestigit Mazada och vandrat i öknen…
I dessa dagar, med pågående krig, dyker det upp många minnen från resan….platser, händelser, intryck…det var en lärorik resa.
(null)
Minne från ett land. En souvenir. Situationen där och i Gaza känns nu nattsvart…

Det krävs mod idag för att säga eller skriva något om kriget mellan Israel och Palestinierna. Man blir så lätt anklagad för att vara något man inte är. För mig är det viktigt att inte vara enögd. Och att ta in historiken bakom den konflikt och det hat vi ser idag. Orsak och verkan. Våldet och dödandet är inte försvarbart, för någon av sidorna. Det är människor, oskyldiga människor som drabbas. Den största andelen är barn. Om jag är desinformerad? Jag litar på rapporterna från hjälporganisationer på plats i Gaza. 

(null)
Det ljusnar… en strimma hopp :-)

Dagens ord:
"Det måste, i den mörkaste av stunder och i den djupaste vrå av vedergällning och avsky, finnas plats för empati för oskyldiga. För barn! Vad har vi om vi inte har empati? Då är vi inte ens människor längre."
- Irena Pozar, Aftonbladet i dag -

Dagens ljus:
Tänder jag för alla jordens barn
(null)
<3

Dagens varma tanke:
En stor, mjuk, varm kram

Ta hand om Dig! <3

Empati
♥️




Taggar: #november#allhelgonadagen#en strimma ljus#modet#empatin;

Kommentera inlägget här :