Hav, vind, vänner

publicerat i Allmänt;
Måndag 9 september 2024

Vädret växlar om. Fortfarande varmt men bara halvklart. Det blåser kuling. Och till kvällen kommer regn. Med andra ord, mer höstlikt väder. Det går an det också. :-)
Maken har fått igång gräsklipparen och går runt och klipper. 
Vad vi gör resten av dagen har vi ännu inte bestämt. Kanske ingenting?
(null) 
Under en promenad kände vi plötsligt en speciell doft. När jag plockade några malvor längs vägen förstod jag att det var de som doftade. Och faktum är ju att de doftar "mysk". Och söta är de! :-)
Ordet malva kommer från grekiskans malakhe (göra mjuk). I Italien på 1500-talet kallades malva för omniborva vilket betyder "botemedel mot alla sjukdomar." :-)
Eftermiddagen igår tillbringade vi tillsammans med "gamla" vänner. Satt ute under de vackra träden i deras trädgård. Fikade gott. Pratade och skrattade. Så mysigt. Trogna vänner är en gåva. <3 Dessutom är vi liiite släkt. VI är inte släkt via blodsband men via ingifte. Lite väl invecklat för att förklara :-)
(null)
Träd som ger skön skugga :-)
Idag:
"Vi måste gå ner till stranden och se de höga vågorna", säger jag. Nja, det blåser ju rejält men inga direkt höga vågor. :-) Några enstaka  människor vadar eller badar. Det är ju vardag igen. 
(null)
"En" som vadar. Lycka. Frihet. Jag älskar det här. 
Det finns lättare sätt att ta sig ner till stranden än via sanddynerna. Men vi går den jobbigare. Av nostalgiska skäl. Martallarna var små buskar i min barndom, nu brer de ut sig, en del på höjden, andra på bredden. Allt efter vindarna. 
(null)

(null)
Sanden är varm och mjuk. Kräver lite spänst i benen. 

Vilar. Läser. Hittar alltid någon bra bok i bokhyllan här. 
(null)
I år denna. Ruggig historia, ruggigt bra. :-)

Tack för att just Du tittade in här! Varmt välkommen åter. <3

Andetag 
Dagens meditationsbild utan ord:
(null)

♥️

Taggar: #meditationsbild#malva#vänner#träd#strand#bok#sand#tack;

Kommentera inlägget här :