En solstråle och ännu en katt

publicerat i Allmänt;
När förkylningar är så kortvariga som min var går det väl an att ha dem. Sjuk igår, frisk idag. Hoppas att det inte är någon konstig "varannandagsförkylning"...
Och se det snöar... Jag bor i den där staden där, när det väl börjat snöa så finns det inget stopp... Eftersom det nu växlar mellan regn och snö hela tiden så känns det som att man knappt hinner glädja sig åt det vita innan det är borta. Snösörja är ett bra ord för dagens väder och väglag. Men jag tänker inte klaga. Jag är tacksam över att jag har tak över huvudet och en skön säng och mat ( i överflöd) på bordet och en härlig familj och underbara vänner. Fick i dag ännu ett "tiggarbrev", denna gång från Frälsningsarmén. Läser om deras arbete bland utsatta. Tänker på programmet Nordstan som jag såg på TV härom kvällen. Det fokuserade också på de utsatta i samhället.För dessa människor är julen bara något jobbigt. De känner sig extra utsatta och övergivna då. Som en man sa i filmen från Nordstan, - "Julen, det är bara att glömma bort." En minnesbild från i höstas dyker upp: En man ligger på en parkbänk. Han har bäddat med ett lakan under sig, en filt över sig och en tidning över ansiktet. Han är en av dessa "som inte finns" enligt socialhjälpen. Det var ännu någolunda varmt den dagen. Men hur har den mannen det nu?

"Där på en bänk har en gammal solstråle just somnat in.
Vinden smeker hans kind som ingen har rört vid på länge, länge.
Gamla älskade barn, vad drömde din mamma om när du blev till?
Gamla älskade barn, gamla älskade barn."
Barbro Hörberg


"Minibockar"

Lucka 19

Jag skrev nyligen om en katt som kommit hem efter tre veckor. Dagens goda nyhet hittar jag i UNT: Katten Esmeralda försvann från en sommarstuga i Norrtälje för tre och ett halvt år sedan. Nu har hon hittats - i Bålsta! En kvinna uppmärksammade en katt som strukit runt huset ett par dagar. Hon tog hand om den och såg att den hade en öronmärkning. I går morse fick kattens ägare ett oväntat telefonsamtal... "Tårarna bara rann", berättar hon. Hur Esmeralda hamnat i Bålsta är det ingen som vet!

Dagens ord:

Har jag hämtat från Facebook, Positive Outlooks foto:

"Equal distribution of wealth
does not mean we all should
be millionaires - -
it only means
no one should die of hunger"
Dodinsky

Glöm inte: Vi kan alla påverka, vi kan alla göra skillnad!


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av BB:

Tack, Gunilla, för dina ringar på vattnet! Och din påminnelse om att vi alla kan göra skillnad! GOD JUL!

Kommentera inlägget här :