Tänk om framtiden är ljus...

publicerat i Allmänt;

Mitt bland alla dysterprognoser som väller över oss dagligen, slår mig tanken : Tänk om framtiden är ljus... Med alla rapporter om finanskris, farliga bakterier, uppror, olyckor, katastrofer, skandaler och annat elände är det lätt att börja tänka på en allt mer mörknande framtid. Vi närmar oss dessutom ett omtalat år, 2012... Om man ska tro alla profetior och allt spekulerande kring det året så kommer jorden gå under flera gånger om. Jag har allt mer blivit "kärringen mot strömmen" och börjat tänka tvärtom. Jag tror att 2012 kommer att bli ett bra år för alla. Jag tror att framtiden är ljus! Det finns inga tecken på det, säger pessimisten och realisten. Men kanske är det så att man inte tittat efter ordentligt? Eller inte vågar tro? Tro är ju det enda vi kan göra. För ingen vet ju något om framtiden förutom att den kommer och den blir som den blir, vad vi än planerat. Tro nu inte att jag slutat oroa mig för alla möjliga personliga katastrofer. Icke. Men jag har insett mer och mer att jag bara mår dåligt av att förbereda mig för jobbiga och svåra saker som troligtvis aldrig kommer att hända. Inför den här hösten stålsatte jag mig inte inför mörkret, kylan, det gråmulna. Jag förväntade mig istället en vacker, solig och varm höst... I år fick jag "rätt"... Vi är ju i vårt land så rädda för att bli besvikna. Man ska inte ta ut glädjen i förväg...osv. "-Man ska inte sjunga på morgonen för då får man gråta innan kvällen," sa alltid min mormor.
Numera tror jag inte längre på att man kan vara "glad i onödan" och mormor får ursäkta, men jag tror det blir en bra dag om jag sjunger redan på morgonen...


Havet i november månad

Årets julklapp är tydligen "Matkassen." Inte så dumt kanske. I alla fall inte för barnfamiljerna... I massmedierna börjar man nu allt mer skriva och tala om att julhandeln nog inte kommer att slå nytt rekord i år. Har vi hört det förut?

Igår sken solen över åns stilla vatten. Det var ännu en av denna hösts ljuvliga dagar. Idag flyter ån lika stilla men det är, för att citera Lars Winnerbäck: "Gråvita skyar. Tandläkarväder." Och det går bra det också.

En vecka kvar till advent. Min vita amaryllis har redan slagit ut en av sina vackra klockor.

Till sist: Det är för dig solen går upp i morgon - även om du inte ser den!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Gunhild:

Går in då och då. Läser och begrundar.

Vackra bilder och många tänkvärda ord.

Var ute och gick en dryg timme idag i lätt regn.

Faktiskt en riktigt skön promenad, kände knappast regnet.

Kram

Kommentera inlägget här :