Det är aldrig för sent!

publicerat i Allmänt;


Nej, detta är ingen sommarbild, fotot togs den 9 november. Det är nog första gången som jag haft både sommar- och vinterväxter på balkongen samtidigt.

Idag har frosten legat kvar på taken hela dagen. Ute i torpet var det - 5.5 grader på morgonen. Känns ovant. Men vintern är ju på väg och jag tycker om att kylan kommer lite långsamt, lite i taget. Men blixthalkan de varnar för gillar jag inte!
Såg ett intressant inslag på TV idag. Det handlade om en man som lärde sig läsa vid 98 års ålder! Han var sonson till en slav och hade själv börjat jobba vid 8 års ålder. Hans lärare kom och hämtade honom till skolan varje dag. Där satt den gamle mannen bland skolbarnen och lärde sig läsa. Han var så lycklig och väldigt tacksam. När han dog var han 103 år. Hans minne lever kvar på skolan och alla är stolta över att han gick just där. Han står t o m staty där. Han inspirerar fortfarande. Ingenting är omöjligt! Och säg aldrig att det är för sent! Det är aldrig för sent!

"Varhelst och närhelst hjärtat kan glädjas åt varje dag har det hittat hem. Varhelst och närhelst själen kan söka näring i de korta ögonblicken har den hittat hem. Varhelst och närhelst sinnet kan vaska fram en mening ur skuggorna likväl som ur ljuset har det också hittat hem."
Priscilla Cogan

Raderna ovan är de första meningarna i en fantastisk bok som heter "Winonas väv". Den handlar om en kvinnas möte med indiansk visdom. Den här boken slukar jag just nu och rekommenderar varmt.

Fredag kväll. Nyss ringde en vän och tyckte "lite synd om" mig som sitter ensam hemma när söner är ute och roar sig och maken är hundvakt i torpet. Det var rart av henne att ringa. Nu ska jag hälla upp ett glas rött och kolla på Idol. Fredagsmys... 

Kommentera inlägget här :