ETT PÅSKAFTONSMINNE

publicerat i Allmänt;

Har tillbringat denna påskafton i vårt torp tillsammans med make och söner. Det var inte så varmt men en vacker och solig dag. Har sett bilder från Gotland och Lilla Edet. Så mycket snö!

Jag erkänner att jag smaskat på mycket godis idag. Jag erkänner också att jag "tjuvsmakade" redan i går...;-)

I den lilla norrlandsstaden där jag växte upp klädde man ut sig till påskkärring på påskaftonen. Jag och min två år yngre syster travade iväg, iförda hucklen och kjolar och förkläden. Med målade fräknar och rosor på kind. Vi hade målat små påskkort att dela ut. Dessa hade jag i min korg. Min syster bar på en kaffekanna i koppar. Vi fick bara gå till de närmaste grannarna. Snälla grannar la godis i min korg och småslantar ( ett-två och femöringar ) i kaffekannan. På ett ställe fick vi "bara" godis ( eller karameller som vi sa på den tiden). Jag neg och tackade. Då hör jag min lillasyster säga: -"Vi ska ha pengar också!"... Jag minns inte om vi fick några pengar men jag minns att jag skämdes... Och min stackars syster fick nog en åthutning av mig sen... Nu kan jag inte annat än skratta åt situationen och det gjorde våra föräldrar också. :-)))

Från mig till er:
GLAD PÅSK!!!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Susann Johansson:

Det märks på dit skrivade att du mår lite bättre, roligt att läsa. När jag väl läser din blogg så har jag svårt att sluta jag bara läser och läser du skriver så mycket bra Gunilla så jag vill att du aldrig slutar skriva. Det få mig att tänka på saker som jag inte brukar tänka på. Jag var säker en som sa till dig hur känns det att få en lilla syster vid 30, jag fick en halv syster vid 48 så jag förstår hur dumt det var sagt. Man vet inte vad som händer i livet och i bland är det tur. Kram Gunilla jag gläds åt dina framsteg.

2:a kommentar, skriven , av Kristin:

Hihi pinsamt ;-)

Kommentera inlägget här :