HUR SKA DET HÄR SLUTA?

publicerat i

Nu tycker både maken och jag att vi varit väldigt duktiga. ;) Vi trotsade det ymniga snöfallet och tog en långpromenad till söder och tittade på Bocken. Det var inte så lätt att gå. Trottoarer och gångvägar har varit plogade men det har kommit mycket snö efter det... Under vägen dit kändes det kallt men ändå skönt i luften, på hemvägen mindre mysigt.Iskall motvind och en blandning av snö och hagel rakt i ansiktet. Det är redan höga snövallar och man undrar hur detta ska sluta...? Minns vintrarna 2009 och 2010. Då var vi minst sagt "insnöade";))

Vi stampade av oss och borstade av oss snön i trapphuset. Vi såg ut som en snögubbe respektive snögumma. Kinderna var blossande röda. Nu har vi druckit varm dryck, satt upp stjärnor och adventsstakar. På himlen spricker det upp lite och man kan skymta solen. Vattnet på ån fryser till is.Det går fort. Och så mörknar det igen och snöar ymnigt igen...Hur ska detta sluta? Allting blir vitt vitt vitt...

Köpte nyligen en fin cd: Celtic Christmas. Gabrielle.
På fodralet står det bl a att "vintern är en perfekt tid för reflektion och avkoppling och att vi kan finna frid och stillhet under denna årstid".
Hm.. kanske det... Man kanske ska sluta irritera sig på väderleken och istället tända ljus och meditera och mysa? Lyssna på musik. Ta sig ett varmt bad...Bara vara...det mår man ju absolut bättre av! :)

"I nysnön blir allt så vackert grafiskt.
Spänstigt bär grenarna sin lätta börda,
sitt kvistmönster."
Lena Larsson

I morgon är det första advent. Och hör och häpna: vi har hittat ljusslingan :)))


Kommentera inlägget här :