Stämgaffel och tulpaner

publicerat i Allmänt;
I går var det Tulpanens dag!


De här läckra tulpanerna, vit-rosa, kom maken med förra veckan.


Och de här vackra vita inhandlades igår.

Jag älskar tulpaner. De är ett sånt härligt vårtecken så här under vintern. Särskilt sådana dagar som idag. Lamporna har varit tända hela dagen eftersom det är så molnigt och mörkt ute. Och fuktigt och halt. Men det är som det är...man kan ju inte göra något åt det...bara ändra ändra sin inställning! Det finns alltid ljusglimtar i mörkret. Tulpaner t ex! Och om jag vänder blicken ut mot havet så ser jag att det faktiskt ljusnar på himlen...

"Det tar tid för tårar att torka
Så är det för var och en
Du måste igenom vintern
Om du vill se sommaren igen."
Ulf Lundell

I fredags hade jag ett härligt möte med en ung tjej. Vi känner varandra sen många år, jag är hennes "Gudmor" och har sett henne växa upp. Jag bjöd på lunch och vi pratade och pratade och pratade... Mitt "gudbarn" är numera en vuxen, självständig och klarsynt ung kvinna. Det är så härligt att möta och samtala med unga människor som är fulla med tillförsikt inför framtiden. De delar med sig av sina tankar, energi och humor. Härliga barn växer upp och blir härliga vuxna. Med ömsesidig respekt möts vi i samtal om livet.

Smärta.Både fysisk och psykisk är något som dykt upp mycket i mitt liv på senaste tiden. Min smärta och andras smärta. Ordet smärta har många ansikten. Värk, sorg, saknad, ångest,besvikelse,ilska....

"Stå stilla i smärtan
rotad i det som är ljus i dig

låt svärdet gå igenom dig
kanske det inte alls är ett svärd
kanske det är en stämgaffel

du blir en ton
du blir den musik du alltid längtat efter
att få höra
du visste inte att du var en sång"
Ylva EggehornPositiva nyheter: Dagen har ökat med 56 minuter och i Österfärnebo har 40 getter haft sin egen julgransplundring. Getternas ägare föreslog via radion att hennes getter kunde ta hand om utslängda granar. Folk vallfärdade med sina granar till gården. Getterna mumsade i sig barren och kvistarna och gnagde av barken! Vilken fiffig sophantering! Miljömärkt!

Maken är i Sundsvall idag. Hoppas att skyddsänglar för honom lyckligt hem, det är halt på vägarna. Och så hoppas jag att tågen går som de ska så att sonen kommer hem i tid ikväll, han behöver plugga!

Kommentera inlägget här :