SMÅSKRATT I SNÖBLASKET

publicerat i

Denna "snöblask-dag" har jag ägnat åt städ och ett långt samtal med min fina "vän i norr". Städade lite extra noggrant eftersom hunden varit iväg på trimning...trodde jag....tills maken ringde och meddelade att han var på hemväg med en långhårig hund...hon som skulle trimma hade fått magsjuka....
Nåja, det är nystädat och fint just nu iallafall :)
Och vovven är nybadad och doftar gott ;)

Mitt samtal med min vän var lika givande som alltid. Det ger mig energi samtidigt som jag får en hel del att fundera och klura på :) Vi kom på att vissa delar av livet är som hockey: man gör så gott man kan men det är ett lagspel och man behöver ha med sig en hel del tur också för att det ska bli helt bra!
Visst har vi en härlig filosofi! Hi hi...;))

Att det blev just hockey vi jämförde med beror på att min vän trackade mig lite för att Brynäs inte är med i finalen i år. "Storsint" som jag är (jo jo) säger jag: Heja Luleå! Och jag menar det och sitter nu i soffan och småtittar ibland på matchen på TV. Min make och son kommer bli väldigt förvånade när de kommer hem...

Som ofta när vädret är tråkigt plockar jag fram mina mysiga "skrattböcker". "Gud som haver barnen kär har du någon ull" och "Gamla tanter lägger inte ägg". Hamnar på kapitlet om barns tankar kring kön, äktenskap, p-medel och befruktning. Delar gärna med mig av några:
"De mammor som inte har några pappor till sina barn har antagligen blivit befruktade lite utanför det vanliga."
- Eivind 8 år

"Jag tror inte att jag ska använda p-piller. Det är liksom inte så viktigt eftersom jag inte ska ha något med pojkar att göra."
- Kate 7 år

"Det viktigaste när man gifter sig är att man har en bra monolog."
- Karina 8 år

"Om man träffar en eller annan individ, kan det ju hända att allt klaffar."
- Einar 8 år

"Det värsta med att vara gravid är ju att ungen är en främling. Man vet ju inte vem man har att göra med. Man har ju aldrig sett den förr."
- Catharina 6 år

"Det är roligare att springa i buskar än att kyssa tjejer. Jag är inte säker på att pappa tycker likadant. Han tycker innebandy är roligast."
- Daniel 7 år

"Skillnaden på könsorganen blir mindre och mindre på grund av jämställdhetslagen."
- Merete 9 år

"Tjejer har långt hår för att man ska kunna bli kär i dem."
- Gustav 6 år

"Fast mamma är ändå kär i pappa, och hans hår börjar i nacken."
- Siv 6 år

Älskade underbara barn, säger jag :)

Min vackra orkidé blommar igen. Liksom min pelargon. Skönt med färg inomhus när allt är grått ute :)

Kommentera inlägget här :