Fullmåne och en hund i plurret

publicerat i Allmänt;

Onsdag 21 augusti

Idag kom äntligen min beställda tavla till mig. Mycket märkligt att det funkade först vid tredje utskicket...Vart tar all post vägen som inte kommer fram till adressaten??

Vi tog en båttur på sjön idag. Förhoppningsvis inte den sista turen denna sommar. Fast man vet ju aldrig...
Det var varmt men mulet. Väldigt speciella moln. Riktigt vackert.
Ut på sjön! Det ger mig alltid en härlig lyckokänsla. Frihet. När jag betraktade det mörka vattnet, skummet efter båten och alla de fina öarna började jag nynna på en gammal refräng: "Lugnare vatten, makligare sjö, och i horisonten Lycksalighetens ö.."(Kjell Höglund)
:-)
När vi började närma oss land körde inte maken in på vårt vanliga ställe. Ett trångt och dyigt ställe. Han körde in på andra sidan bryggan för att sen dra båten runt till sin plats. När vi var tillräckligt nära för att gå i land på bryggan ville hunden, i vanlig ordning, hoppa först. Det gjorde han...men baktassarna sköt ut båten och ...plums, sa det, så hamnade hunden i vattnet. Det är inte djupt där men han var tvungen att simma några meter. Och till sin egen stora förvåning gjorde han det! I och med att han var kopplad drog han båten med sig en bit! Det såg för dråpligt ut! Hunden som alltid vägrar bada och undviker varje liten vattensamling simmade nu som den vattenapportör han egentligen är ;)
Men han såg mycket förvånad ut när han kom upp på land! "Vad var det som hände?" Änderna som simmade omkring oss såg lika förvånade ut de med...Tjattrade lite...Kanske blir de lite mer på sin vakt nu...den där "badkrukan" till fågelhund kanske inte är så ofarlig i alla fall..;)

I kväll är det Fullmåne! Typiskt att det är molnigt. Jag ville så gärna njuta av den vackra augustimånen...

"Var inte rädd, jag är här hos dig
Ingenting har ändrat sig
Troget ska jag vänta dig
Som ett månsken i augusti
Var inte rädd jag är här hos dig
Jorden må förändra sig
Jag är fast och full i tron till dig
Som ett månsken i augusti
Månsken i augusti "
- Lena Philipsson

Sov gott <3

Kommentera inlägget här :