HSP

publicerat i Allmänt;

"Regnet det bara öser ner..." Eller inte riktigt så nu men under natten. Gräsmattan är plaskvåt. I övrigt så var det väl bara positivt med regnet efter en långvarig torka.Men nu får det gärna ljusna. Ni vet favoritorden från förra sommaren: "uppsprickande molntäcke"...;)

Ibland är det lärorikt att kolla Expressens nätbilaga. Något under rubriken Hälsa fick mig att reagera. "Högkänslighet ger dig möjlighet att njuta mer." Att vara högkänslig är ett personlighetsdrag.
Högkänslig alltså, inte "överkänslig". Hela mitt liv har jag fått höra att jag är för "överkänslig". Ofta sagt med en föraktfull ton. Uppemot en femtedel av oss är mer eller mindre högkänsliga enligt psykoterapeuten och forskaren Elaine Aron.
Högkänsliga personer har svårare att filtrera intryck och bearbetar intrycken på ett djupare plan. De är kreativa, intuitiva, begåvade människor med stor inlevelseförmåga. Där ser man! :)
Det här förklarar mycket om varför "jag är som jag är". Mitt behov av vila och tystnad. Att jag är full av idéer och älskar att skapa. Mitt behov av ordning och reda. Och min intuition.
Det här är ju inte egenskaper som uppskattas i dagens stressiga samhälle. Vi är "jobbiga" har jag förstått. Men samtidigt är det ju just dessa egenskaper som behövs för att stressa ner och undvika kaos...Eller?
"Det är en form av intelligens att vara högkänslig", säger coachen Ihren Abrahamsson.
Om vi bara får balans mellan vila och aktivitet så kan vi njuta av våra känslor.
Vi som har förmågan att känns in, njuta av det lilla, ser det andra inte ser... Nu är jag så glad! Att jag är en HSP! ( Highly Sensitive Person) :))
Källa: Expressen

Överkänslig?
Känslighet är fint, det är bra!! <3

Ha en fin och känslosam helg alla :))
Nu väntar jag på "Gotlandsfrämmande" :)

Kommentera inlägget här :