Övergångsställen för grodor? Och en hjälte!

publicerat i Allmänt;

Tisdag 20 augusti
Torpet

Om gårdagen var sländornas dag, är denna dag fjärilarnas dag. På förmiddagens långpromenad prålar och dansar gula och vita fjärilar framför oss på vägen. De är många och de är vackra men omöjliga att hinna plåta. De gula är citronfjärilar men de vita kan jag inte namnet på. De är i samma storlek som de gula.
Vi får se upp var vi sätter fötterna respektive tassarna. Det är många hoppande små grodor längs vägen och de verkar hela tiden vara på väg till andra sidan vägen. Det borde kanske införas övergångsställen för grodor? Gröna streck och små söta skyltar? Hi hi ;))

På tillbakavägen hör vi ett bekant skall vid brevlådorna. Det är Rolle, en fyrbent vän till vår hund. Rolle är en charmig tax. Så länge bara vår hund är kopplad funkar mötet bra men när även Rolle kopplas blir det ett virrvarr och fasligt rörigt :)

När Rolle och hans husse gått hem blir vi stående länge och pratar med ägaren till huset vid brevlådorna. Det var hans föräldrar som bodde där tidigare. Nu är båda döda och vi saknar dem fortfarande trots att många år gått. Sonen berättar mycket som vi inte visste förut och så lovar han oss att vi kan plocka äpplen och bär som växer på tomten. Han har så mycket av det hemma i stan, säger han. Jippi! På vårt gamla äppelträd blev det inte ett enda äpple i år så det här var välkommet! :)
Dessutom visar det sig att i huset hänger fortfarande extranycklar till våra hus. Det var så tryggt att närmaste grannen hade nycklar och kunde titta till torpet när vi bodde långt ifrån. Men vi hade för oss att vi redan fått tillbaka dem...

Det finns hjältar! Jag tänker förstås på 23-årige Sehran som inte tvekade en sekund när han såg en berusad man ramla ner på spåret på T-centralens tunnelbanestation i Stockholm. Sehran hoppade ner på spåret och lyckades med hjälp av en annan man få upp den skadade. Sehran kom till Sverige för drygt ett år sedan. Då rapporterades det om "spårtjuven", som stal från en man som ramlat ner på spåret på samma sätt och sedan lämnade mannen som blev påkörd och fick bestående skador. En av anledningarna till att Sehran direkt hjälpte till var att han ville visa att alla invandrare inte är som "spårtjuven"...Visst är Sehran en hjälte! :) Källa: Nyheter24
<3

Solen värmer skönt. Maken grillar och vi äter ute idag :) Jag är så tacksam över att jag får ha det så bra som jag har det!

I morgon kväll är det fullmåne....

Kommentera inlägget här :