Varning för Sven

publicerat i Allmänt;
I morgon kommer "Sven". SMHI går ut med varningar. Vi i Gästrikland lär inte komma undan denna gång. Men Sven kommer från väst, det är bättre än när det blåser från öst, från havet. Då bildas i Gävlebukten den berömda "snökanonen". Såg bilder från det totala kaoset i Gävle 1998. Då stan var isolerad från omgivningen och de enda fordon som kunde ta sig fram var bandvagnar. Jag vet att man i norra Norrland skrattar och hånar oss "sydlänningar" för att vi inte klarar lite snöstorm. Men de var inte med i stan de dagarna -98....;-)
Jag var inte heller där men jag såg snövallarna efteråt när man äntligen lyckats ploga. Och mina vänners berättelser är skrämmande nog för att jag ska vara tacksam över att jag slapp uppleva det på plats....Sven är förhoppningsvis av beskedligare sort :-)
Himlen idag. -0 grader. Stilla och tyst.
Lugnet före stormen?
Stilla och tyst vid sjön också. Fast det var ett underligt ljud som hördes. Ett "bubblande" ljud. Svagt...låter det när vattnet fryser till is???
Hördes som en dörr slog igen också. Två gånger...förstår inte vilken dörr...finns bara en liten bod där nere vid sjön...Jag mindes plötsligt att maken frågade för några veckor sedan om jag hört precis ett sådant ljud där nere vid sjön...Ingen människa i sikte...märkligt ...
Jag tycker så mycket om de där söta alkottarna. Plockade med mig några kvistar som låg på marken.

Inget bra kort men ändå ett "bildbevis" på att vi har en adventsgran med ljusslinga i år...;-)
Återstår att se om den står kvar när Sven dragit förbi....

I morgon, på "Sven-dagen" ska jag åter till tandläkaren. Nu ska det rotfyllas! :-(

Börjar drabbas av lite julstress. Tyvärr. De där "jag måste" slänger sig över mig. När jag tittar på kalendern och inser att det verkligen lackar mot jul och jag borde och jag måste!!! Stopp!!! Rensa!!! Vilka "borde" kan jag plocka bort? Vilka "måsten" är verkliga "måsten"???
Beställa julklappar i tid på nätet är ett måste. Men storstädningen? Nej, mamma får stå ut med lite damm i hörnen och dammråttor under sängen (änglarnas tofflor) när hon kommer upp i jul. Fönsterputsandet får vänta till i vår. Där försvann två "borde" ;-) Pepparkakor finns att köpa, lussebullar likaså. 
Julbord bokat före jul. Axmar Brygga. <3 Egna julmaten minskar vi ner på varje år, men skinka fixar maken och sillen köps i affären. 
Julglöggen är redan avsmakad, liksom julmusten. Gott :-)
Allting ordnar sig :-) En sak i taget...Och allt behöver inte vara sig likt år från år. Eller? Inte för mig i all fall. Nu har jag inte några små söner som bor hemma och kräver att just den tomten ska stå på just det stället som den "alltid" brukade stå på....;-)
Det blir alltid jul i alla fall...
Så jag lugnar ner mig lite. Vilar. Morgondagen kommer nog att ta på krafterna :-)

"Var dag har nog av sin egen plåga"
Visst står det så i Bibeln?
Var dag har sina egna möjligheter och glädjeämnen, skulle jag vilja tillägga.
❤️

Kommentera inlägget här :