Alla dessa V:n!

publicerat i

V! Alla dessa V:n som härjar omkring i tillvaron...;))

V som i Väder: snö igen. Snö som yr. Kallt. Mindre kul. Längtar efter sol. Vart tog de gnistrande Vinterdagarna vägen? Men Varför klaga? Gilla läget. Det kunde vara värre ;)

V som i Vinter och Vår: den här vintern känns redan lång. Det har varit sånt "upp och ner" i temperaturen att det varit svårt att hänga med i svängarna. Det har varit många fina Vinterdagar och dagar då man längtat efter Våren. Den kommer!!! "Än är det vinter kvar,säger mor". Och Vinterlov, ska väl vara just Vinterlov?

V som i Virus: de härjar runt nu, Virusarna. En del däckar oss, en del retar oss och tycks aldrig vilja lämna oss. Läste att det är tre olika influensor som far runt. + något virus som ger hosta, snuva och som man fryser av. Jag tror jag har den där +. Ingen feber, inte däckad men ett envist "upp- och ner-gående". Februari är visst värsta sjukdoms-månaden. Tur i oturen att den är kort! ;)

V som i Välgörenhet: ibland är det väldigt påtagligt att vi bor i ett Välfärdssamhälle. När UNICEF tipsar på nätet om Alla Hjärtans-dag-gåvor som kan rädda barns liv världen över, handlar kommentartråden om misstankar om att pengarna inte når fram... Det är gnälliga och egotrippade kommentarer. UNICEF måste hela tiden försvara och förklara. Tråkigt. Om ingen gör någonting händer ju ingenting...men gnälla och misstänkliggöra har vi tid och råd med...? I Välfärdssamhället blir vi lätt bekväma och gnälliga. Ta ett chips till!

V som i Välsignelse: Välsignelse till alla organisationer, företag och privatpersoner som gör någonting! Till alla som gör skillnad!

V som i Verklighet: då och då synliggörs andra människors Verklighet för en. Att höra dessa duktiga och modiga kvinnor läsa upp de hotfulla och sexistiska mail och kommentarer de fått, var smärtsamt... Hur står man ut med detta hat och dessa kränkningar?
Vad möter man näthatet med? Hat? Nej, kärlek! Vi love-bombar!!! Störst av allt är kärleken!!! Och nät-kärleken! :)

"Du kommer att vara verkligt fri, inte när dina dagar är utan bekymmer eller dina nätter utan längtan och oro. Nej, snarare är du fri när dessa omständigheter finns runt om i ditt liv, och du ändå höjer dig över dem öppen och fri."
- Kahlil Gibran

V som i Veckoslut: önskar alla en fin helg! Snabb bättring önskar jag all som drabbats av något jobbigt Virus!

Så här fint var vädret förra helgen :)


Kommentera inlägget här :