MARGARETA är en pärla

publicerat i Allmänt;

20 juli.
Margareta har namnsdag.Det har hon haft sedan medeltiden. Det är alltså ett gammalt namn här i Sverige. Dess ursprung är latinskt eller grekiskt. Namnet är bildat från ett persiskt ord som betyder pärla :)
Även Greta har namnsdag idag. En av kortformerna av Margareta.
1950 var Margareta det vanligaste kvinnonamnet i Sverige.
Källa: Wikipedia
Jag undrar hur många Margaretor som kallats Maggan eller Maggi? Jag känner idag ingen med tilltalsnamnet Margareta men jag hade två Margaretor i min klass i skolan. Och jag glömmer aldrig Maggan, min lärare i franska på gymnasiet. Hon var speciell. En riktig "madam".

Jag sitter ute och skriver. Det är molnigt och väldigt tyst och stilla. Ganska varmt.
Får se hur länge jag orkar sitta. Myggorna, som tidigare bara varit ett ytterst fåtal, svärmar nu omkring mig. Omsvärmad alltså...hi hi....

Jag har klantat till det för mig. Började måla en liten hylla (vit såklart) men började i "fel ände" s a s...Eller rättare sagt fel sida. Nu vet jag inte om den hinner torka så att den kan sättas upp i tid tills min mor kommer i morgon. Jag klantar ofta till det när jag ska måla möbler. Jag tycker att det är kul att måla om och måla nytt men är nog lite för impulsiv. Det behövs förberedelser och planering ibland...trist, tycker jag och sätter igång... hi hi... Jag är bättre på att måla tavlor. Får hålla mig till dem ;)

Nu har jag fått sällskap av make och hund.Hunden hörde en bil ute på vägen som han nu inte kan sluta skälla på. Och som man skäller får man svar. Hundar i grannskapet svarar och då måste man ju skälla ännu mer ;) Undrar vad de säger till varandra?
Nu har skallet minskat till ett gruffande...
Snart lägger sig tystnaden över oss igen.
Hoppas jag :)

Grattis alla Margaretor!

Kommentera inlägget här :