Morgonrodnad och Aftonrodnad

publicerat i Allmänt;

Onsdag 3 juli.
Aurora har namnsdag. Jag känner ingen med det namnet men det är ett vackert namn. Aurora är morgonrodnadens gudinna enligt romersk mytologi. I grekisk mytologi heter hon Eos och i indisk mytologi heter hon Ushas.

Sol och moln och en frisk, lite kylig vind är vädersituationen idag. Läste nyss att en värmebölja från England (!) är på väg.... Tar alla sådana prognoser med en nypa salt men också med en tesked hopp :)

Jag har en "dålig" dag idag. Det är precis som om "någon" eller "något" satt stopp för min framfart. "Stanna, sitt, ligg!" Idag vill inte kroppen. Den värker, sticker, smärtar... Värktabletten lindrar en stund. I övrigt så gäller det att förhålla sig...att inte bli förtvivlad eller arg för det hjälper ju inte alls... Men jag får helt enkelt sätta en lapp på dörren: "Tillfälligt stängt idag. Återkommer i morgon". ;)

Citerar Wikipedia:
"Med Morgonrodnad menas det spektakulära färgspel som uppstår över himlen när solen går upp. På kvällen, när solen går ner, kallas motsvarande fenomen för aftonrodnad."

Hittade en passande dikt på nätet, på Tänkvärt. Troligen skriven på 400-talet men lika aktuell idag! Vissa saker blir aldrig "omoderna, inaktuella eller ute" ;))

HÄLSNING TILL MORGONRODNADEN
Vårda denna dag, ty den är livet. Den är själva livet. Dess korta lopp omsluter tillvarons sanna väsen ;
Lyckan att växa
stoltheten att handla
sällheten att förmå

Ty gårdagen är blott en dröm,
och morgondagen är en hägring.
Men lev denna dag väl,
så blir var gårdag till en dröm av lycka,
och var morgondag en hägring av hopp.
Vårda därför denna dag!
- Kalidasa
<3

Kom ihåg det jag brukar "tjata" om:
Varje solnedgång är ett löfte om en soluppgång :)

Aftonrodnad:

Kommentera inlägget här :