Var är pajen?

publicerat i Allmänt;

"Huvaligen, va kvalmig luft det är", suckar maken. "Dessutom står luften stilla". Vi andra håller med. Men konstaterar att vi nog inte ska klaga. "Tänk på förra sommaren", säger folk hela tiden. Själv är jag trött på jämförelsen. Nu är nu! :) Min syster, massören, sa något intressant. Hon märkte att efter förra sommaren var hennes kunder mycket mer avslappnade och mådde bättre än "soliga" somrar.... Solen kan också vara stressande, man måste vara ute hela tiden. Å, andra sidan kan det vara stressande att det inte är badväder....
Äsch, nu är nu, var det ju...;)

Idag åkte min mamma. Efter en intensiv vecka med en massa kul upplevelser kändes det plötsligt så tomt. Och i morgon börjar yngste sonen jobba igen. Då blir det jag, maken och hunden kvar i torpet. Det blir nog lite konstigt tyst och tomt först. Sen känns allt som vanligt igen. Och det är inte så dumt det heller. ;) Jag gillar både det där extra och det där vanliga i livet.
Snart får vi nya besökare och snart ska vi ut och resa igen. Då är det skönt att ha det "lite vanligt" där emellan.

I den klibbiga värmen stod jag och bakade pajer. Det var lite kämpigt när det var så varmt och bristen på rinnande vatten gjorde ju inte tillverkningen enklare ;) Men gott blev det, tyckte syster och svåger på besök. Efter måltiden bar vi in disk och rester. Det fanns några småbitar av pajerna kvar. Jag plockade fram gladpack och vände mig om och stirrade förbluffad ner i närmsta pajform. Tomt!!! Men..."Var är pajen?", frågade jag. Varken mamma eller min syster var skyldiga. -"Kanske hunden tog den", föreslog min syster... Mycket riktigt, under bordet stod den fyrbente skyldige och mumsade på purjolökspaj! Det var ett ögonblicks verk. Vi var tre som vänt ryggen till i några sekunder bara....;)) Och den hunden som annars inte kan smyga! Nu var han tyst och smidig som en katt plötsligt :-))

En vän länkade idag på Fb en intressant artikel på dn.se
Den handlade om att vi svenskar ligger 30 år bakåt i tiden när det gäller kunskapen om bistånd och utveckling i andra länder. Att det finns en massa positivt som vi inte får veta genom massmedia...
Jag ska citera lite ur den i ett inlägg snart. Just nu är jag så trött av värmen och det tryckande vädret att jag inte orkar mer än det jag "måste". Och eftersom vi är i stan är "måste" = sortera och tvätta.
Skönt med rinnande vatten! Bara en sån sak som att kunna spola toaletten...halleluja!!!

Njut av din sommar här och nu så mycket du kan. Andas in och ut! Le och dansa! Samla kraft! Njut av allt det vackra i naturen. Sommaren är din!!! Och vila ibland om du kan :)

Vacker kväll vid sjön

Kommentera inlägget här :