GRÖNT ÄR SKÖNT

publicerat i Allmänt;

Hunden tycker att hans tvåbenta vänner är jobbiga idag. Den ene håller på och fixar med nya utegrillen, den andra sitter i solstolen med en bok i knät. Det är varmt idag. För varmt för en hund. Varför kan de tvåbenta inte hålla sig inomhus? ;(

Hon i solstolen är jag. Det kanske ni kunde lista ut själva ;))
Det är väldigt varmt i solen men skönt när det blåser. Vinden tar med sig doften från syrenerna till mig här i stolen. Mmm...doftar gott!

Det är skönt att vara ute i det GRÖNA!
Grönt är skönt som bekant. Enligt Feng Shui står den gröna färgen för balans och utveckling. Det är den färg som människan kan ta in störst mängd av eftersom den ligger i mitten av färgskalan. Egenskaper: målmedvetenhet, balans och viljestyrka. Den är också rogivande och lugnande. Och det är också en hoppfull färg :)
(Källa: Feng Shui för svenska trädgårdar. Agneta Nyholm Winqvist)
Inte undra på att grönt är skönt!

Jag gillar Feng Shui. Det är ingen religion och det handlar inte om någon modern designtrend. Det är gammal visdom om balans och harmoni. Som hjälp för att rensa i röran, fysiskt och känslomässigt. Jag har ett helt bibliotek med böcker om denna filosofi. Men jag har också praktiserat och sett hur bra det kan fungera :)Jag tar inte allt så allvarligt. En del som för mig är "överkurs" tar jag med en nypa salt. Men framför allt så är det kul! :) Vi påverkas väldigt mycket av vår miljö. Av färger, obalans, grejer, röra....Mycket mer än vad vi tror. Mycket inom Feng Shui är sunt förnuft. Som när vi säger att vi inte har tid att rensa upp i vår röra. Men vi har haft tid att samla på och ihop till röran...;) Att byta ut "jag borde" till "jag vill" är en bra start på något nytt. :)

Till överkursen, för min del, hör bl a
vad olika växter står för/symboliserar. Man kan se det som skrock om man vill men det bygger på gammal visdom. Jag tror att det ligger något i det...
Några exempel på olika träds egenskaper:
En: skydd mot negativa krafter, rening, välgång, en ny begynnelse, rättvisa och att våga se saker och ting från bägge sidor. :)
Björk: rening, hälsa, en ny begynnelse, speciellt beskyddande för små barn och husdjur :)
(Källa: Stora boken om Feng Shui. Cassandra Eason )

Blev lite betänksam när jag läste om Enen...vi var ju tvungna att fälla vår stiliga En i våras... Men vi har ju många Björkar på gården så de får väl skydda oss ;)


Allt är energi så varför inte? Tro't den som vill men förkasta inte allt innan du personligen testat :)

Samla positiv energi ute i den gröna naturen. Det behöver inte vara ute på landet eller i skogen. Det finns oaser överallt. En trädgård, en park, en blommande balkong...<3

Grönt är skönt!

Kommentera inlägget här :