HUNDBUS

publicerat i

Fel av mig! Jag avslutade förra inlägget med att nu "går vi in i påskveckan". För det gör vi inte alls det...Efter att ha googlat på detta insåg jag att vi är inne i Stilla veckan. Påskveckan börjar först efter Påskdagen och startar alltså med Annandag Påsk. Rätt ska ju vara rätt ...:)
Denna dag i Stilla veckan kallas Vita tisdagen. Igår var det Blåmåndag. Dessa dagar har har tydligen irrat sig in i slutet av fastan från att ha legat strax före fastan...Blå måndag var ursprungligen dagen före fettisdagen. Vita tisdagen var det ursprungliga namnet för just fettisdagen.
Så kan det gå!
Intressant tycker en del (som jag), värdelöst vetande tycker andra....

Jag har jobbat lite två dagar i sträck nu och det känns pirrigt bra :) Blir lite barnsligt stolt över mig själv. Det får man kanske inte vara i detta "Jantelagens rike" men jag är det ändå.

Vad gör man med en hund som inte inser att han för längesedan passerat valpstadiet? Han är lite av en "tjuv" vår hund. Snabb som sjutton. Igår i vår arbetslokal fick han tag på ett vadderat kuvert.. Det tog bara några sekunder så flög det pappersmassa över hela lokalen!!! Hunden försökte se oskyldig ut men hans päls avslöjade honom...den var full med något som såg ut som extremt stora mjäll, från nos till svans....
Det var bara att plocka fram dammsugaren....;))
Man tror ju att sådana där fasoner ska gå över men icke...;)
Senare skulle jag skölja ner några vitaminpiller med ett glas Jokk Tranbärsjuice (gott). När jag står där och fumlar med piller och glas råkar jag tappa ett piller på golvet... inte långt från hundens nos...Men denna gång var jag snabbast! Lyckades stoppa honom med mitt ben...men...det skvätte ut mycket tranbärsjuice på hans rygg... Den hunden behöver duschas! ;)

Än så länge är sådana här händelser nya för oss. Vi vänjer oss...kanske....;)

Is på ån fortfarande. Det kändes lite kallt om kinderna när man var ute.Men solen sken och värmde lite. Snösmältningen är igång. Ömsom blöt ömsom torr asfalt! "Ja men nu känns det ändå som vår", sa vi till varandra på promenaden...

Kommentera inlägget här :