VÅRSOL

publicerat i

Sitter på lilla balkongen och skriver. Eftermiddag. Solen lyser ännu från en blå himmel med vita små molntussar. Fågelkvitter och knäppningar i husfasaden. Vår! Var på promenad tidigare idag. Fortfarande kallt men ändå skönt. Hunden som normalt är svart och stockholmsvit är numera svart och smutsvit ;) Han gillar inte att gå i vattenpölarna. Dem tar han omvägar runt. Går hellre på is och helst uppe på snövallarna.
Trots soliga dagar går snösmältningen långsamt. Kanske bäst så. Med tanke på snömängden är det väl risk för en väldig vårflod....

När jag sms:ade med en av mina unga vänner idag sa hon att hon kände sig lite "pirrig". Just det där ordet, "pirrig" är så vårligt tycker jag :) "Vårpirr" :)))

Det sker mycket förändringar i mitt liv just nu. Inte bara det att maken och jag blivit med hund. Äldste sonen säljer sin lägenhet och flyttar ihop med sin fina flickvän. Yngste sonen har fått jobb i Stockholm...mm. Jag oroar mig inte. Jag välkomnar såna här naturliga förändringar. Barn växer upp, blir vuxna och skaffar egna hem. Det är som det ska vara :) Och det är positivt. Ännu ett nytt kapitel i livet. Spännande!

Nu kom hunden in. Inte obemärkt precis. Han rusar och dansar svansviftande omkring överallt! Och han är så glad, så glad :))

Idag är det tio år sedan min snälla mysiga svärfar dog. Längesedan. Ändå inte... Han var borta ifrån oss så långt innan han dog. Borta genom sin sjukdom. Ju längre tiden går suddas minnet av sjukdomen allt mer bort och den levande härliga människan blir tydligare. Och saknaden består.

I morgon är det internationella kvinnodagen :)

"Välkommen åter, snälla sol
som jagat nordanvinden!
Nu har du sovit sen i fjol
och vaknar röd om kinden"


Kommentera inlägget här :