På gästlistan

publicerat i Allmänt;

Kära läsare, om du vill leva länge ska du inte läsa min blogg. Min blogg är ju inriktad på det positiva i livet och det är tydligen inte så "inne" längre. Läste att ny forskning visar att pessimister lever längre än optimister...Hur man nu forskar på sånt???

Så min yngste son kommer troligen att leva ett långt liv. Han ogillar och ifrågasätter starkt mitt "positiv-tänkande-snack". ;) Det funkar inte, säger han. Han tycker att det är bättre att tänka negativt och bli glatt överraskad än att tänka positivt och bli besviken....hm...
Å andra sidan så är han ju faktiskt ett Bajen-fan och där kan man ju snacka om optimister trots ständiga besvikelser ;))
Vi har våra små diskussioner, jag och min son ;))
Men jag känner att "hellre ett kort optimistiskt liv än ett långt pessimistiskt" ;)) Jag tycker nämligen inte att man kan glädja sig i onödan....

Så bloggen fortsätter att vara åt det optimistiska hållet :-)

Optimist som jag är har jag nu tagit mig ut till torpet igen. Trots andra dagen i rad med feber. Jag tror nämligen att jag tillfrisknar snabbare här ute i skogen....?
Vädret är fantastiskt! Soligt och varmt. Har man under tre månader levt i "uterum" är det svårt att byta ut det mot "innerum" när vädret är så fint. Inte så att jag sitter ute i solen med feber men jag går ut korta svängar på tomten och njuter.
Optimisten i mig säger mig att det är bra ;)

Naturligtvis ska man vara realist och tillåta sig att vara orolig, arg, ledsen ibland När det är befogat.. Jag tycker inte om det där påklistrade "allt-är-bara-bra-leendet" och alla dessa flåshurtiga slogans vi översköljs med. Allt är ju inte svart eller vitt. Det mesta är grått. Och i det gråa finns nyanser.
Men att ha en positiv livssyn är nog bra - tror jag :)

Om man kan glädja sig åt det lilla har man ju mycket att vara glad över, eller hur?

Huruvida det kommer något positivt ut ur Obamas besök i Sverige, det får vi väl se. Han är iallafall här nu. Vi får väl hoppas att allt inte bara blir en massa fina ord om fred och miljö utan att det blir bra konkreta lösningar också...optimisten i mig säger att jag ska tro på möjligheterna...pessimisten i mig säger...nej, förresten, jag lyssnar inte på den! Hi hi....

Ibland brukar jag fundera på vilka gäster jag skulle bjuda på middag om jag fick välja helt fritt. Mina "drömgäster" a'la som de gör på Go'kväll ibland. 4 drömgäster. Levande som döda. Jag har flera olika sådana drömmiddagar men en är mest intressant just nu:

Barack Obama
Martin Luther King
Nelson Mandela
Kofi Annan

Fyra karismatiska, frihetskämpar. Män med makt. Samtalsämnet är väl givet: Fred. Jag kommer väl bara i stort sett att lyssna men hoppas få möjlighet att ställa några frågor. Kommer de att lyssna på värdinnan? Kanske...kommer någon av dem att uppmärksamma "lilla mig"? Kanske Kofi Annan, han verkar vara en artig man :)
Var vi ska vara och vad vi ska äta? Ja, jag tar nog med mig herrarna till Axmar Brygga och bjuder på vacker utsikt och mycket god fisk!

Mina andra drömgäster berättar jag om någon annan gång. Det är kul att leka med tanken. Pröva gärna själv :)
Vilka är dina drömgäster?

"En pessimist ser svårigheter i varje möjlighet.
En optimist ser möjligheter i varje svårighet"
- Winston Churchill

"I långa loppet kanske pessimisten har rätt - men optimisten har det roligare under resans gång"
- Daniel L Reardon
<3
Allt blir nog bra! Eller vad tror du?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Kia:

Hej Gunilla! Ligger på ett hotell i Spanien och läser din blogg om.att vara optimist. Skrattar högt!! Du skriver så roligt. Här på "caminon " finns det bara (tror jag) positiva människor. Trots skavsår, värk lite, överallt och trötta går vi alla bara
vidare mot målet

Kommentera inlägget här :