April april

publicerat i Allmänt;
Jag kan inte låta bli att skratta åt mig själv när jag åter försöker lära mig det här med att använda dator. Under min jobbigaste sjukdomstid kunde jag inte ens vara i närheten av min dator. Jag försökte några gånger men då hände något oförklarligt. Det var som om det gick blixtar genom mig! Otäckt. Jag blev chockad och rädd. Men iPhone och senare "paddan" gick bra. När jag nu försöker med datorn ( ny och fin sådan) får jag inga stötar men jag försöker orientera mig på tangentbordet med alla dess funktioner och rätt som det är så är jag där och petar och "klickar" på skärmen ;-)) 
Lära om, lära nytt ;-) Nygammal kunskap, det sitter väl där någonstans...eller?
Fniss...

Positivt med att städa när solen skiner in är att man ser all smuts in i minsta skrymsle.
Negativt med att städa när solen skiner in är att man ser all smuts och riskerar att städa sig helt fördärvad ;-)
Känner jag i ryggen nu...
Mycket känns halvdant hemma nu. Orkar inte dammsuga ur soffan en gång till. Ny soffa är på G...vi ska "bara" bestämma oss för vilken vi ska ha...Nytt bord är också på G, det gamla håller på att "äta upp sig självt"...(...och hur göra sig av med gamla soffan? Bordet ska slängas)
En gammal fåtölj till hunden ska införskaffas också från second hand...Maken och jag är överens om att hunden inte ska vara i nya soffan...Får se hur hunden reagerar på det...han anser sig ju ha "vetorätt"....

Och hunden, ja, han är "halvt trimmad"...från ryggen och bakåt...resten får vi kämpa med snart när tid och ork faller på ;-) För det är en "kamp". Hans förre ägare prioriterade inte pälsvård...så han är ovan och han ogillar våra försök...Men vi är envisare än han...tror vi...;-) Och hunden verkar inte lida av att vara "halvtrimmad" :-)
Vacker är han, vår hund :-)

Första april började med "aprilväder". Först snöade det och sen kom solen och smälte bort snön. Det är alltid kul att läsa tidningarna första april på jakt efter aprilskämt. Ibland är de lätt avslöjade, ibland är de verkligen luriga. I GD försökte man lura i oss att man hittat ett ovanligt dinosaurieben när man grävde under arbetet med stadens nya fotbollsarena. Så nu finns det risk att bygget blir försenat...hi hi....
Ibland har man blivit besviken över att en nyhet visar sig vara ett skämt, andra gånger har man dragit en suck av lättnad. ;-)

Läser i Wikipedia att man tror att aprilskämten kom till Sverige i mitten av 1600-talet. Då handlade det om att lura någon att gå dumma ärenden.
1 april 1962, innan det fanns färg- TV ,lurade man svenska folket att man kunde få färg i sin svart-vita TV genom att sätta en nylonstrumpa över skärmen....Undrar hur många som testade? :-))

April april på dig!

"Life always offers you a second chance.
It's called Tomorrow!"
❤️
Nu är det öppet vatten i sjön :-)


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lotta:

Ni har startat en ny trend ! Halvtrimmad hund :-) Bara att köra på: Jätteinne i New York. Framför allt en dag som denna, den 1 april. Och visst minns jag nylonstrumpan. Best ever.... :-)

Svar: Ha ha, precis Lotta! Tänkte inte på att det kunde bli en trend...hi hi..någon ska ju vara först! :-)
Lavendelmamma

Kommentera inlägget här :