När Sädesärlan kom

publicerat i Allmänt;
Så kommer den där stunden när min mentala vilja måste vinna över den kroppsliga. Det är ett sånt där "ta-mig-i-kragen-moment"...
Och jag lyckas få upp den värkande kroppen, upp ur sängläget!
Så där ja...frukost, dusch, påklädning och promenad. Kom igen nu kroppen! Och den lyder :-) Men värken är kvar. Okey, resten av dagen får anpassas efter kroppens vilja...eller behov av vila kanske är närmare sanningen...

Såg på Efter Tio i torsdags när Malou hade två gäster som berättade om en ny terapi som handlar om acceptans. Att sluta "föra krig" med sig själv. Acceptans hjälper en person att släppa lite av alla krav i sitt liv och på detta sätt hitta större harmoni i livet. (Källa Myrälf) 
Jag börjar mer och mer tänka i banor av acceptans. När jag känner mig begränsad så försöker jag att tänka att istället för att sörja det jag inte kan göra, gör jag något annat, som jag kan :-)
Det svåraste är att få andras acceptans...

I fredags kunde jag jobba. Det kändes kul. Igår var jag "superaktiv", för att vara mig ;-) Besökte Stockholm. Vackra stad i solsken och vårskrud. Hos sonen med familj kunde vi sitta ute och fika i solens sken. Utan ytterkläder. :-) Lilla barnbarnet sken som en sol hon också. Studerade henne när hon låg på filten med en massa bitleksaker omkring sig. Hur hon snodde runt, runt på mage och sträckte sig långt efter saker. Snacka om stretching! Snart kryper hon! Och söt som en sockerstrut är hon!

Besökte också min syster och hennes sambo. Mysigt! Mycket prat om det blivande bröllopet blev det, förstås. ;-) Bläddrade i en tidning med "bröllopstips" och meddelade min syster att hon "måste" ha en silverpeng i ena skon för att äktenskapet ska bli rikt och lyckligt! Hi hi...gammal skrock förstås som man plockat upp...Min syster tyckte att det lät obekvämt och det håller jag med henne om...hi hi...;-)) Hennes sambo påpekade dessutom att det kan vara svårt att hitta en slant som verkligen innehåller silver...;-) Så det gamla tipset får nog vara...;-! Äktenskapet blir nog rikt och lyckligt ändå! ;-)

Jag vet att Sädesärlan varit här i Gästrikland ett tag men vi såg den först trippa omkring på gården i fredags. Vilket är tidigt! Och den är sååå välkommen! Nu är det VÅR!
Köpte dessa fjädrar på torget förra helgen. Kunde inte välja färg så det blev en mix :-) Och så hoppas jag att just dessa fjädrar inte kommer från plågade fåglar...

Nu går vi in i stilla veckan eller dymmelveckan eller påskveckan eller vad man nu vill kalla den. 

Det är oroligt i världen. Det är det ju alltid men ibland så kommer det närmare oss. Jag tänker på situationen i Ukraina... Vi får hjälpas åt att sända Ljus, Kärlek och Hopp till varandra och vår jord! Är ni med?
Ljus, Kärlek, Hopp till Dig!
❤️

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av lena egerstad:

Du skriver så fint , det går rakt in i i hjärtat <3

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det. Vad glad jag blir. <3
Lavendelmamma

Kommentera inlägget här :