Tranor, räv och lite till

publicerat i Allmänt;
"Alla kan inte vara Annika eller Tommy", säger Camilla Henemark i programmet Helt Sjukt. "Någon måste vara Pippi också." 
Hon identifierar sig själv med Pippi. Flickan som "sticker ut". Camilla har diagnosen ADHD. Vilket inte är en sjukdom utan har med personligheten att göra. En neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. 
Jag gillar Camillas ord om Pippi, Tommy och Annika. Camilla menar att vi alla behövs. Hon behöver "Annika" som lugnar ner henne och själv är hon, "Pippi" den som ser till att det händer något. :-)


Här i torpet händer det saker. Det är inte vackert att ha ett avverkningsområde som närmaste granne men oj, vad trevligt besök man får på den öppna platsen. Nyligen var det en älgko med två kalvar på besök. Idag kom tranor och en räv flygande respektive smygande :-) Fascinerande att skåda på nära håll och hunden märkte ingenting ;-) Tack och lov.
De är inte lätt att fånga på bild dessa djur men här är makens och mitt "försök"...
;-)

Ett samtal, på chatten, mellan mig och en god vän resulterade bl a i något som kan likna poesi. Delar med min väns tillåtelse detta med er.
- "Åh, jag läser det du skrivit och det är som vackra små vita pärlor som rinner utmed vårbäcken. De kommer från hjärtat och de samlar ihop sig i virvlet. De studsar över alla stenar och finner det som är ro. Tack för att jag kunde gråta."
- "Jag samlar dina tårar i min hand och förvandlar dem till vackra kristaller."
- "Dina kristaller hjälper mig att se."

Ibland kan t o m en chatt bli "poetisk". För mig och jag tror för min vän, var detta en magisk stund i en svår situation . <3
Alla gillar inte poesi och kanske ser detta som trams. Men jag tycker att det är vackert. Var det kom ifrån vet inte jag. Vår konversation brukar vanligtvis inte vara sån. ;-)

Ljus och kärlek
❤️


Kommentera inlägget här :