Det kunde varit jag....

publicerat i Allmänt;
Och så blev det en till fredag och en till helg, en långhelg :-)
Jag tyckte att gårdagen var ovanligt grå, mörk och blöt men den här dagen var ännu värre...Som en vän skrev på Fb: "Nu tror jag snart hela himlen brakar ner..."

Det är en sån där dag då man måste försöka ha "sol inne och sol i sinne." ;-)


Jag är ingen helt fördomsfri människa. Jag kan reta mig på språkförbistring, kulturella skillnader mm. Men jag kan också glädja mig åt olikheter, skratta åt språkförbistring, njuta av kulturell mångfald. Allas lika värde är något vi måste värna om, tycker jag. Jag som har haft den stora turen att få födas i detta land.
Jag minns inte om jag publicerat raderna här nedanför i ett tidigare inlägg. Jag skrev dem 2012 när hat och hot och lögner spred sig, som nu, runt om som en farsot i vårt land. 

Det kunde varit jag

Det kunde varit jag som tvingats fly 
från mitt land. Från fångenskap, förföljelse, hot, tortyr, död, svält, fattigdom....
Det kunde varit jag som flytt till ett främmande land med ett främmande språk.
Det kunde varit jag som kom till Sverige och tryggheten här.
Det kunde varit jag som fått uppleva hatet och utanförskapet. Det kunde varit jag som klumpats ihop med andra från främmande länder och kallats för "dem där". Som insett att hur mycket jag än försökt smälta in så var jag ändå utanför, annorlunda. För min hudfärgs skull eller för mitt namns skull.
Det kunde varit jag som fått skulden för arbetslöshet och borttagande av traditioner. Jag som fått höra "om det inte passar så stick"... Jag som inte valt och som inte kan återvända till mitt land..
Det kunde varit jag som känt mig svensk men ändå inte... Jag som blivit utsatt för hot och våld i detta trygga demokratiska Sverige...
Det kunde varit du....

Se gärna detta som mitt inlägg i "flyktingdebatten" :-)

Jag tror att vårt land kan bli ett bra land att leva i...❤️
Naivt kanske, men ändå..;-)

Nu ska jag förbereda mig för att åka till vänner. Är bortbjuden på mat! Hurra!!!

Allt gott önskas ni!
Störst av allt är kärleken ❤️

Kommentera inlägget här :