Lyssna

publicerat i Allmänt;
Jodå, det är vintervitt i Göteborg också :-) Under natten snöade det rejält och det var en riktigt vacker dag att vakna till. Bara -1,5 men i vinden kändes det som - 20! Riktigt isigt bistert. 

Igår rensade vi bort julen i mammas lägenhet. Upp med grejerna på en mycket kall vind. En promenad med hunden blev det också. 
Gårdagens promenad. Mer snö på marken idag.Idag åkte vi till kyrkogården. Tittade till graven. 
Sen åkte maken och jag för att handla. Det finns en bra affär nära mammas boende. Men vi ville åka till något "större". Den första affären vi tänkt oss kolla visade sig inte vara så särskilt stor..det var en ICA närbutik. Okey, tänkte vi, det får bli Frölunda Torg. Där lär det ska finnas allt...och det fanns det...allt utom mat...eller det är inte sant, det fanns en mataffär men vi parkerade på fel plats och sprang runt i detta jätteshoppingcentra utan att hitta någon skylt som talade om vart Hemköp låg...vi gav upp...och åkte tillbaka till utgångspunkten och handlade på affären som ligger nära mammas boende...:-))
Så kan man också tillbringa en söndagseftermiddag..hi hi..Man kan ju kalla det en liten utflykt ;-)

Jag har snart läst ut boken "Till himlen och tillbaka". Fascinerande. Naturvetenskap och andlighet i ett häftigt möte...Berättar mer senare.

"Ge dem du älskar vingar att flyga 
Rötter att komma tillbaka till och anledningar att stanna"
- Dalai Lama -
❤️

Med tanke på boken jag läser så handlar mina tankar mycket om det materiella, det andliga, vetenskap, vidskepelse, verklighet...tankar som jag ofta har men som nu fördjupas...

Läste följande citat i boken:
"Jag vidhåller att det mänskliga mysteriet förringas på ett rent otroligt sätt av den vetenskapliga reduktionismen, med dess anspråk på att till sist kunna förklara hela den andliga världen som mönster av hjärnaktivitet. Denna tro måste klassas som vidskepelse...vi måste inse att vi är andliga varelser med själar som existerar i en andlig värld i lika hög grad som vi är materiella varelser med kroppar och hjärnor som existerar i en materiell värld"
- Sir John C. Eccles. Australisk neurofysiolog och Nobelpristagare.
(1993-1997) -

Ord att tänka på när man tvivlar på sina egna andliga upplevelser...:-)

Var rädd om din kropp och din själ!
Lyssna till båda ❤️
Kommentera inlägget här :