Förebilder

publicerat i Allmänt;
Alla dessa ord, de föds inom mig och kräver att bli nedskrivna :-)
Så jag skriver och skriver och är så glad för alla som vill läsa.

Något av det största man kan få höra från en ung människa är: "du är min förebild"... Vilken ära, vilket ansvar, vilken glädje :-)
Jag fick de orden till mig i går från en ung, fin vän ❤️
De orden värmer ända in i hjärteroten ❤️
Jag funderar också på vilka förebilder jag hade när jag var ung. Förutom idolerna alltså. Tror att Astrid Lindgren var lite av en förebild när jag var barn. För jag ville gärna bli författare. Astrid var ju dessutom från Vimmerby precis som jag. Ja, jag föddes där. Jag har svårt att minnas andra direkta förebilder. Under tonåren på 70-talet var det nog en och annan känd feminist som var lite av förebilder. "Kvinnosakskvinnor" som man sa :-)

Stegmätaren har jag lagt åt sidan. Den ger ändå inget utslag i denna värme ;-) Eller rättare sagt, jag rör mig inte så mycket. Till solstolen och från solstolen, till vila inomhus, till solstolen igen...;-)

Efter att jag skrev ovanstående hände "det" äntligen! ("Plötsligt händer det") Äntligen fick vi tid och möjlighet att åka ut en längre tur med båten. Båten har legat där nere vid bryggan ett bra tag nu och liksom tittat på oss med en sur blick som om den ville säga: "Och hur kul är det att bara ligga här, tror ni?"
Det var ljuvligt att ge sig ut på sjön denna varma dag. Svalkande, inte minst för hunden. Ljuva sol, ljuva vatten, ljuva vind <3
Tacksam <3

Båten är nog lite gladare också nu ;-)


I tisdags "krockade" början av fotbollsmatchen med upplösningen på "Midsomer"...Sonen ville se båda och det gjorde han. Fotbollen på mobilen. När Midsomer var slut frågade jag vad det stod i matchen. Det tog en stund innan han svarade: "Asså, det är helt sjukt! Tyskarna leder med 5-0!!!" Va???!
Vi slog snabbt över till matchen och jo, Tyskland ledde över Brasilien, hemmanationen, med 0-5....i semifinal. Har aldrig sett en sån total kollaps hos ett lag i VM. Kommentatorerna visste knappt vad dem skulle säga. Publiken grät.
Matchen slutade 1-7....utklassning...Fotboll är nästan aldrig förutsägbart....:-) 

Det är skönare temperatur nu på kvällen. Vi grillade och åt ute i paviljongen. Då fick hunden "stora snurren". Började plötsligt skälla som en galning. Hans skall ekade i skogen och fick honom att skälla ännu mer ;-) Han svarade alltså sig själv...Tyst!!!!

Allt gott!
❤️


Kommentera inlägget här :