Tack för att Du finns!

publicerat i Allmänt;
Vandringen på Kärleksvägen har kommit till en station. En station som heter Tacksamhet. Stannar här och filosoferar en stund.


Filosoferar på:
Det där lilla ordet Tack som man uppfostras till att säga. Det är artigt att tacka. 
Men är det bara ett ord som man hasplar ur sig av gammal vana eller hör känslan av tacksamhet ihop med ordet? Lär man sig tacksamhet eller bär man det inom sig redan från födseln?
Jag kommer inte fram till något svar...

Jag är glad att jag fick lära mig att tacka när jag var liten. Att det var viktigt att tacka. Men jag tror att tacksamhet har jag lärt mig att känna när jag fått hjälp med något svårt eller när jag fått en önskan uppfylld i livet. Och under kärvare ekonomiska tider och i samband med sjukdom har jag lärt mig att vara tacksam för det "lilla" och "självklara".
Tacksamhet är närbesläktat med lycka känner jag.
Och att få ett tack från andra är också lycka. Att inte få ett tack är en stor besvikelse. Inte för att det är oartigt utan för att det känns otacksamt.
Foto från igår kväll. Som om träden brann :-)


Jag minns att både min syster och jag blev irriterade på vår mamma när vi var bortbjudna och skulle åka hem och hon tjatade: -"Har ni tackat för er nu?"
Många år senare hör jag mig själv som ett eko från barndomen säga till mina söner: -"Har ni tackat för er nu?" ;-)

Och tänk jag tycker att det är bra! En del saker ska tjatas in ;-) Det är bra att ha som vana att tacka. För det finns alldeles för många som har så svårt för att säga det där lilla ordet, Tack....

Många försöker prova sig på att varje kväll skriva upp eller bara tänka på tre saker som de är tacksamma för. Jag har själv prövat på. Ibland gick det trögt, ibland flöt det lätt. Såna där "sura" dagar när allt verkade gå emot mig, då fick jag tänka lite djupare och gräva fram självklarheter som "tak över huvudet" och "mat på bordet". Det var nyttigt för mig och numera har jag sällan problem med att hitta saker att vara tacksam för.

Varför ska man då vara tacksam? Mitt svar är: för att man mår bra av 
det ❤️

Tre saker jag är tacksam för denna dag. Förutom det självklara:
1. Varmt och skönt väder
2. Har min mamma på besök 
3. Njuter av alla vackra blommor på ängar, dikesrenar och i rabatter 


Vad är du tacksam för?
Kanske skulle vi ställa den frågan oftare till oss själva och andra? Istället för att gnälla över vädret och vår dåliga hälsa, kanske vi skulle prata om det vi är tacksamma för?

TACK för ordet
❤️
TACK för att Du finns
❤️
Hittat på Facebook

Kommentera inlägget här :