Tokskratta

publicerat i Allmänt;
SOMMARKORT
Somliga säger vi lever i evighet
fast döden är det sannaste som dom vet.
Andra säger lyckan finns i ett ögonblick,
fast dom aldrig hann ifatt de dom fick.

I kärlek och hat, fiende, kamrat, glädje och sorg, hydda och borg.
Tar vi ett kort på barnen i sommartid, när dom dansar, när vi dansar.
En stund på jorden.

Om du går runt i cirklar, eller rakt dit du vill, om du står långt i från eller tätt intill. Vi spar alla lögner till morgonen efter, och reser dom glas som föll under festen.

I kärlek och hat, fiende, kamrat,
glädje och sorg, hydda och borg.
Tar vi ett kort på barnen i sommartid, när dom dansar, när vi dansar.
En stund på jorden. 

- Peter R Ericson - 
( Kanske mest känd som en hit med Cornelis Vreeswijk )

När vi dansar en stund på jorden....
Jag brukar tänka på att om man ändrar ordningen på bokstäverna i ordet DANSA så blir det ANDAS :-). 

Var på studentuppvaktning i går. Hade väldigt kul. Att träffa gamla vänner och goa grannar att skratta med, det är bra mysigt. Då gör det inget att det regnar lite. 
"Tokskrattade" gjorde vi. Precis så uttryckte en vän det och precis så var det :-) Det är något speciellt med grannar som man bott nära och trivts med under en lång tid. Vi har så mycket gemensamt, så många minnen....Och det var evigheter sen jag "tokskrattat" så mycket som igår.

Roligt var det också att se de barn som man känt sen de var riktigt små och som nu växt upp till fina ungdomar. Stiligast igår var förstås studenten själv! :-)

Besökte sonens lägenhet också. Där doftade det nybyggt. :-) Lägenheten är fin. Annorlunda och nytt tänk. Men exteriören har jag svårt att förstå mig på. "Ska det se ut så?" Undrar folk. Och det ska det tydligen....

Maken och jag kunde inte låta bli att skratta åt våra egna "pensionärskommentarer" när vi åkte genom vår "ungdomsstad" Uppsala igår. I rusningstrafiken.Som alla vet så betyder "rusning" att trafiken står stilla. Att det stockar sig. Vi suckade över den stora mängden bilar och trängseln som uppstod. Och konstaterade att vi är glada över att vi numera bor i en "småstad". Stressen är mindre där, bruset också. Och det passar oss bättre så här på "ålderns höst". Efter två svåra utmattningar skulle jag inte klara av att bo i min "ungdomsstad". Jag vill ha en lugnare lunk. :-) Men ändå stadsliv.

Solen och regnet turas om idag. Och jag hoppas på regnbåge...

Den här söta ängeln kom till mig via posten. Hon kom med kärleksbudskap ❤️ Bl a Tala med kärlek ❤️Tack igen, kära ÄnglaSari! ❤️

Tala med kärlek. Det vill jag göra längs Kärleksvägen. Dagens ord handlar om Vänskap:
"Vänskap är detsamma som en dans
mellan två som känns skön och rolig.
Det är en sorts gemensam grundrytm."
- Klas Grevelius -

Önskar er alla en massa tillfällen och möjligheter till att "tokskratta".
❤️


Kommentera inlägget här :