Blixtvisit i Knivsta och rensning i bokhyllan

publicerat i Allmänt;
Igår gjorde maken och jag en blixtvisit i vår gamla hemort Knivsta. Yngste sonen ville att vi skulle få se den lägenhet han funderar på att köpa. Vi har gjort några besök i Knivsta tidigare men nu var det ett tag sen sist. Vad mycket som händer och förändras på 6 år. Nya vägar, nya byggnader. Blev nästan förvirrad ett tag. Knivsta är inte längre det Knivsta vi lämnade. Men så är det ju med allt. Allt förändras...det är tidens gång :-)

Att sonen växt upp och har eget boende, det tycker jag är härligt :-) Jag har aldrig haft något problem med att släppa mina ungar fria, att låta dem flyga ut ur boet ;-) Det är också tidens gång. Jag är stolt över mina söner. De har växt upp till fina, ansvarstagande och självständiga individer. Så något har jag och maken lyckats med som föräldrar ;-) Kanske är det just för att jag inte varit en "kycklingmamma" och styrt och ställt med deras liv, som vi idag har en sådan bra kontakt och trivs med varandra? 

Jag konstaterade häromdagen att jag har en massa "självhjälpsböcker" i bokhyllan. Jag har läst dem alla och en del har jag skänkt bort. Tror det är dags för rensning igen. Somliga har varit till bra hjälp, andra inte alls. En del har jag slukat och "slaviskt" försökt att följa "programmen" för att bli "frisk och lycklig". Det har naturligtvis inte funkat fullt ut. För det är så mycket i livet som inte finns med i böckerna...och det viktigaste som livet lärt mig är att lyssna inåt. Sanningen finns inte i någon bok, sanningen bor inom dig. Din sanning. 

Jag började redan i början på 80-talet med storsäljaren "Älska dig själv". Den var bra för mitt självförtroende och även för självkänslan. Trots att min mor tyckte att jag redan var så "egoistisk" att jag inte behövde läsa den...hon liksom många andra, hade totalt missförstått budskapet...Vi har pratat om detta, nu förstår hon ;-)

Nästa stora läsupplevelse var "The Secret". Attraktionslagen. Jag var öppen och mottaglig. Men fick ändå en liten bitter smak i munnen. Det var så ytligt, kände jag. För mycket framgångsrecept (pengar, materiellt) och för lite själ. "The american dream" snyggt förpackat i ett "magiskt" paket. Det svåra med attraktionslagen är ju dels att om man nu inte får det man försökt "dra till sig" så uppstår känslan av att man inte "trott" tillräckligt. Och det ännu svårare, som boken också tar upp: du attraherar allt positivt du vill ha men du attraherar även det negativa som händer dig, dvs skador och sjukdomar och annat elände...Där kände jag att det blev för mycket av "skyll dig själv"...Jag tror att attraktionslagen fungerar och att livet blir lättare med positivt tänk (det var ju därför jag skapade bloggen) men det får inte bli "religion" av det hela. Man får inte sluta tänka själv. Livet är så mycket mer komplicerat...och djupare.
Jag visualiserade mycket under "the Secret-tiden"..oj, vad jag höll på...hi hi..jag blev lyckligare när jag slutade...;-)

En bok som verkligen var mig till hjälp heter "Gränslös Kärlek". Österländsk visdom i vardagen. Av Ed och Deb Shapiro. Så här står det bl a på omslaget: "Sann lycka kan bara uppnås om vi når kontakt med vårt andliga hjärta." <3 Den boken är inte till salu :-)


Hur många tjusiga bilar, lyxvillor, framgångsrika karriärer, dyra kläder osv behöver jag för att bli lycklig? Svaret är: ingen :-)
Ändå är det bilden av lycka som vi matas med idag....

"Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ" (Bibeln)
<3

Lycka är idag för mig att solen skiner och värmer. Att jag fått en ny dator (den gamla är "slut")och att jag är bjuden till en vän som fyller år. 
:-)
Hoppas att du känner lycka och att du känner att du förtjänar att vara lycklig! För det gör du! Hitta lyckan i det lilla så är du ofta lycklig. :-) ❤️

Avslutar med något tänkvärt som jag nyss läste på Fb:
"Artighet är numera så sällsynt att folk tar det för en flirt"
;-)

Kommentera inlägget här :