Solsken och kvinnokraft

publicerat i Allmänt;
Det är något speciellt att vakna till solstrålar! :-)
Jag känner att mina livsandar vaknar.
Förmiddagspromenaden går ut till havet. Det blåser mycket. Det är värme i luften. Solen skiner intensivt från en blå himmel. Vågor på vattnet. Måsarna flyger högt däruppe och ibland djupdyker de mot vattnet.
Jag andas in allt detta! Vill plötsligt ta min hela värld i famn! Livsglädjen bubblar i mig! Yes, yes,yes!!! :-))


Och så är det då Internationella kvinnodagen. Det är synd att så många unga kvinnor tycker att den är "löjlig" och "onödig". 
För mig är den en dag för påminnelse om att vi inte alltid har haft det så bra som vi har det nu. Att kvinnor kämpat för det som vi idag tar för givet.
Jag vill ge en eloge till alla kvinnor som kämpade för oss och till alla kvinnor och män som kämpar idag. För det råder fortfarande en märklig kvinnosyn i vårt land...Dessa galna domar i uppmärksammade våldtäktsmål är bara ett exempel...
Eloge till alla kvinnor och män som kämpar för jämställdhet, här och i andra länder!

Självklart är alla dagar kvinnodagar! Men en dag att fira KVINNOKRAFTEN, det tycker jag behövs!!!!


Jag har läst en del positiva nyheter idag bl a detta från UNICEF:
Över 5000 byar i Senegal har nu öppet deklarerat att de inte längre tillämpar könsstympning eller arrangerar äktenskap för barn. Detta som följd av ett effektivt program genomfört av organisationen Tostan med stöd av UNICEF.
Glada nyheter!!! :-))

Tack alla starka kvinnor och män som kämpar!
Tack för KVINNOKRAFTEN inom oss alla! Nu släpper vi ut den! ;-) Dansa, sjung och skapa! Skratta, gråt och bry dig om! Älska, känn och tala! Så dina frön, plantera ditt hopp. Dela med dig av din kraft! Andas! In och andas ut!
❤️

Jag låter solens strålar värma mig och hoppas att de värmer dig <3


Kommentera inlägget här :