Tankar vid fullmåne

publicerat i Allmänt;
Söndag. Äldste sonen med dotter har åkt hem. Det var så mysigt att ha dem här. Mötas av lilla Izabelles leende, gosa, leka, sjunga...Vem kan motstå ett litet barns leende? När hela ansiktet spricker upp, ögonen glittrar och benen sprattlar! Kan man bli annat än varm och glad själv? :-)

Fullmåne i kväll. "Fullmåne är den månfas då månen står mittemot solen och vänder hela sin belysta hälft mot jorden." 
Dags att bli lite galen och sitta ute och yla? ;-) Nja, men problem med sömnen är det många som får i samband med fullmåne. Det är inte skrock det där! Forskare har kommit fram till att det stämmer. Det tar längre tid att somna och man sover kortare period än vanligt. Hjärnaktiviteten som är kopplad till djupsömnen sjunker med trettio procent och halten av melatonin sjunker. ( SvD 2013)
Bra att veta för alla som liksom mig tillhör dem som sover dåligt vid fullmåne. Inte alltid men oftast.
;-)
Jag är fascinerad av månen. Det vilar något magiskt över den....Synd att jag inte har så bra kamera att jag kan fånga den på bild...
Min fullmånemålning från förra året :-)

Vi har klass 1 varning här längs kusten. För 5-10 cm snö under natten... Hoppas att det inte är sant...jag trivs så bra med den tidiga våren :-) Men ska det ner så är det bättre nu än i april ;-)

Dikt om fullmånen
"I nattens mörker
badar månen 
sitt lånade ljus
i viken
Vattnet förvandlas 
till kosmiska slöjor"
- Inger Källgren -

Jag sitter och tittar på månen just nu. Den är stor och vackert gul i kväll. Som en vacker lampa på himlen ovan hav och å. 
Men mina fotoförsök blir tyvärr misslyckade :-(
Men jag visar den här bilden. Plåtad via fönstret. ;-)

Make och son är på hockey. En trött hund ligger och sover. Det blev väldigt tyst och tomt här. Men skönt med egen tid :-) Kryper upp i soffan och myser ;-)

Hoppas vi alla sover gott i månens sken :-)
Sköna drömmar önskar jag er!
❤️

Kommentera inlägget här :