Tankefrön och politik

publicerat i Allmänt;
Politik...
Jag har varit intresserad av politik ända sen jag var liten. Satt med pappa och de andra "farbröderna" när vi hade besök och lyssnade intresserat på deras diskussioner. Mamma och hennes väninnors samtal var inte alls lika intressanta för mig. Det var ju uppdelat så på den tiden ;-) Jag tog tidigt "ställning" för Högerpartiet (Moderaterna) eftersom deras ledare var "snyggast" (Y Holmberg. ;-))Han var lite lik grabbarna Kennedy. Hade en snygg frisyr, tyckte jag. Där du, Reinfeldt, ligger du i lä ;-)

Det var då det...sen har jag väl ändrat riktning och också fått andra preferenser ;-)

Under tonåren på 70-talet pratade alla politik. Det hörde till. Man hade åsikter och man tog ställning. När jag skulle rösta första gången var det miljön och kärnkraften som var den viktigaste frågan för mig. Det kändes så högtidligt och "vuxet" att få rösta. Minns hur stolt jag var, hur "viktig" jag kände mig :-)Och även om min far in i det sista försökte påverka mig att tänka om så höll jag fast vid min övertygelse, Fälldin och Centern skulle få min röst! :-)

Det var då det....

Jag har inte varit något parti troget. Min livssituation och sakfrågor har fått avgöra men också ideologi. Där uppstår ibland ett dilemma...och där står jag nu inför årets val...
Inte EU-valet dock. Där har jag redan bestämt mig! :-)
En fingervisning om vilket håll det lutar ;-) Miljön är något vi verkligen måste samarbeta om inom Europa, tycker jag <3

Det är viktiga val i år. Hoppas många röstar! Det är ingen plikt, det är en fantastisk rättighet. Vi måste bevara demokratin. Och kämpa för allas lika värde. Många mörka krafter på gång både i vårt land och ute i Europa...
Mota ont med gott :-)

Idag, när jag satt på jobbet och "slet" i värmen, (+28 i skuggan) dök husets duktiga "fixartjej" upp för att byta filter i vårt fläktsystem. Hon började nästan genast prata politik. Hon var minst lika upprörd som jag över främlingsfientligheten i vårt land. Och hon sa något som gjorde mig glad. Hon berättade att hon hemifrån alltid haft med sig orden: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad." Och att det inte spelar någon roll hur man ser ut eller vilken religion man har eller vilket land man kommer ifrån.
Så befriande att höra henne säga det !Efter att ha läst så många okunniga, elaka inlägg på bl a Fb har jag nästan tappat tron på medmänskligheten och det sunda förnuftet. Här var det en ung tjej som hade föräldrar som sått goda Tankefrön i henne. De där tankefröna vi sår i våra barn och unga är faktiskt livsviktiga. För att de ska växa upp och blomma ut till kärleksfulla och ansvarstagande medmänniskor. 

Jag hoppas att jag lyckats så några goda Tankefrön i mina barn....
Vi pratar politik ibland. Det är kul. Och jag känner mig ganska stolt och trygg med tanken på att de inte kommer att rösta på ett rasistiskt parti :-)
En av våra två nya "myshörnor" på tomten <3
Här är den andra..... Vid syrenerna som snart slår ut <3

Den otroliga värmen ska visst bestå i morgon också. "Flämt", säger hunden...

Solljus och ljumma vindar önskar jag dig!
❤️

Kommentera inlägget här :