Sol och måne

publicerat i Allmänt;
Det gör inget SOLEN att du bländar mig med ditt sken.
Det gör inget SOLEN att du lyser upp min bostad så att varenda smutsfläck syns. 
Du är så välkommen ändå, SOLEN!!!


Själv ligger jag utslagen i någon märklig förkylning. De vanliga symtomen som hosta, nästäppa, halsont och huvudvärk, känns ju så lagom roliga. Men värre är mattheten. Den däckar mig. Fy på den!
"Däckad hund" igår. Inte sjuk, men skönt nerbäddad i soffan. Trött. <3

Aktivitetsarmbandet spås bli "Årets Julklapp"...!!!??? Det känns ju verkligen som en "nödvändig" pryl. Nu kan du hålla reda på hur mycket du har sovit och sen lägga upp det som info för dina vänner på nätet! ... Naturligtvis är det framför allt hur aktiv du har varit som ska visas upp. Hur långt eller fort du sprungit t ex... När du varit för inaktiv säger den till dig. Och den räknar kalorierna du tar in och "släpper" ut. Vilket ju är bra när man bantar. Sen kan du jämföra med dina vänner på nätet....För livet är ju en tävling, eller hur? ;-)

Självklart fyller det sin funktion för eliten och för motionärer! Men att ständigt lägga det på sin status...varför?
Priset verkar variera, lägsta pris (som jag sett) 400. "Fashionistan" får betala över 1000 för den "rätta".

Är det ännu ett skapat behov? Jag vet inte, det kanske blir en verklig succé. Men visst anar man en viss stressfaktor? Och måste vi alltid jämföra oss med varandra? (Man kan ju självklart ha armbandet ändå, utan att lägga upp resultat på nätet!)

Vi tävlar i allt nu. Har ni också märkt det? Bästa kock, bästa bagare, mästarnas mästare, bästa bantare, bästa artist, skönaste 30+, bästa bonde, bästa geni, sämsta bilföraren och hela Sverige syr! :-)

Vi kan gifta oss i TV också! Med någon vi aldrig träffat förrän på bröllopsdagen...
För äktenskap är ju lek och underhållning???

Nej, tacka vet jag Torgerd, 89 och Lars, 92, som nyligen gifte sig. Av kärlek <3
❤️

Kanske mycket negativt i bloggen idag? Trots solsken. Men det mesta är skrivet med humor i botten. ;-) Hi hi :-)
Även mitt "positiva jag" måste ibland stanna upp, skaka på huvudet och ifrågasätta...För själen och förnuftet mår inte bra av att smälta allt lättvindigt...

I morgon ska jag på årlig besiktning :-) På Hälsocentralen...När jag bokade tid fick jag veta att "min" läkare flyttat...suck...känns tungt att börja om med en ny. Att berätta om allt igen, hur det var då när jag gick in i väggen...
När jag frågade en vän om hon visste något om den "nya" läkaren, svarade hon: -"Det blir nog bra, han är populär hos äldre damer." !!! ;-)

Så det är "lugnt" :-)
Men det får inte vara lugnt för länge, för då väcker dig Aktivitetsarmbandet! ;-) Jippi, en pryl till som låter!!! Hi hi :-))

Allt gott!
Ljus, glädje och kraft
❤️
Nymåne. En vacker skära mot den orangea himlen ❤️


Kommentera inlägget här :