Det hände något speciellt

publicerat i Allmänt;
Igår hände det något mycket speciellt. Vi var ut på en längre kvällspromenad. Kunde inte låta bli att plåta de ståtliga Björnlokorna. Jag vet att man kan få brännblåsor av dem på huden. Men det förtar inte det faktum att de ändå har sin skönhet.


När vi gått vår runda var det dags för "middag". Det blev kräftor igen! :-) För det är så gott! 
Och till kräftorna ska det vara "rätt" öl. Hadiraja från Knivsta så klart! ;-)

När vi var klara med ätandet fick maken syn på något speciellt ute på kalhygget. En stor, majestätisk älg med många taggar i sina horn. Jag förstod genast att det var den jag sett en natt nyligen. Plötsligt dök det upp två älgar till. Ett sto och en kalv. De kom från andra hållet. Vi försökte fota men nej, tyvärr, det var för mörkt. Men andäktiga stod vi där länge vid stora fönstret och betraktade detta skådespel. De var så nära så vi var tvungna att viska för att inte skrämma iväg dem.. Alla betade och gick långsamt mot varandra. Det verkade som om de "hälsade" när de möttes. En hel familj Älg! Så vackert! Stoet och kalven gick så småningom in i skogen men tjuren var kvar länge därute på hygget. Skogens konung! Ja, nog gör han skäl för sitt namn! 

Idag var vi ut en tur med båten igen. Älskar solglittret på vattnet. Och de vackra näckrosorna. 

Vi fick ta det med ro. Ja, alltså maken rodde. Förra året blev vår motor stulen. Den nya fick vi vänta länge på, något trassel med leveransen...och nu har vi konstaterat att den funkar inte!!! Så efter den fina båtfärden tog vi motorn med oss upp på land. Den får vi ta in till stan för lagning. Vi har inte direkt tur med båtmotorer...:-(
Men tur är det att maken gillar att ro! <3

Söndag kväll. Solen är ännu uppe. I morgon dags för arbete och bankärenden i stan. På tisdag börjar yogan igen. Ser framemot den. Vardagen tar vid. Det känns bra det också. Och ännu är det sommar! :-)

Önskar dig en god natts sömn!
❤️

Kommentera inlägget här :