Du märkliga värld

publicerat i Allmänt;
16 december

Visst är hon söt? :-) Mjuk och rund och go <3

Du märkliga värld. 

 - 82000 kr! Det är en massa pengar det! Och ursäkta mig, men är det inte en väl hög summa pengar för en klänning som man troligen bara använder en gång? Det är när jag läser sånt här som jag ifrågasätter kungahuset. 82000 kr kostade prinsessan Sofias klänning som hon bar på Nobelfesten.....


- Vet du vem Elisabeth Hesselblad var? Hon föddes i Sverige 1870 och dog i Rom 1957. Under tyska ockupationen av Rom gömde hon flera judar i klostret (Birgittahuset) på Piazza Farnese och inrättade också en  provisorisk synagoga där. Nu ska hon helgonförklaras. Det andra svenska helgonet sen Birgitta 1391. Jag förstår mig inte riktigt på det där med helgonförklaringar (meningen med dessa) men tänker på hennes välgärning. Och inser då hur otroligt många "helgon" det finns om man räknar med alla som tar hand om och skyddar flyktingar. Förr och nu. Kristna eller inte. <3

- Den märkligaste figuren i världspolitiken idag är nog Donald Trump...och ännu märkligare är att så många i USA vill se honom som president??? Underbara och kloka Fredspristagaren Malala Yousafzai sa nyligen att Trumps fördömanden av alla muslimer bara kommer att leda till fler terrorister. Jag tror hon har rätt!

Du märkliga värld! 

Det var några av dagens tankar från mitt sängläge. Jag har dock avbrutit sängläget ett tag idag för några "akuta" ärenden på stan. Men det är inte mycket man orkar med feber i kroppen. Det blir bara värre med åren det där ;-)

Nu vila. I morgon är en annan dag. :-) Då är jag nog frisk och kan jobba! Det är viktigt att tänka positivt...eller hur ;-)

NAMASTE
❤️


Kommentera inlägget här :