Peppar, peppar...

publicerat i Allmänt;
18 december

Lite tomteverkstad hos oss idag. Det största paketet krävde sin kvinna för att slås in ;-)

Vi åker till äldste sonen med familj och firar julafton lite i förskott. Det har varit lite tveksamt om det skulle bli av eftersom det inte bara är jag som drabbats av förkylning. Men nu är vi feberfria så nu "kör vi"! ;-)
(Peppar, peppar, ta i trä...och allt sånt, för säkerhets skull ;-)

Här är några tankar från gårdagen:
 
"Finns det något som är nyttigt och ofarligt att äta? "
När vi skriver inköpslista jag och maken så känner jag att jag för varje sak tänker: men det är inte nyttigt, det där borde vi avstå från, i alla fall minska ner på osv...Alla dessa larmrapporter ekar i mitt huvud. 
Angående julmaten så har vi minskat ner mer och mer för varje år. Vi är inte vegetarianer så skinka är en självklarhet. Och sill. Ägg. Och lax. Jansson. Köttbullar för sonens skull. Tomtegröt på morgnarna, förstås. Fruktsallad som efterrätt. :-)
Godis? Förutom frukt och nötter: Skumtomtar! Och de är inte nyttiga...men fasligt goda...farligt goda...törs inte tänka på vad de innehåller...nåja, det är ju bara jul en gång om året ;-)

Och just när jag skriver detta gör Ernst en "Ugnsbakad julsallad med söt nötdressing" som ser otroligt god ut. Tycker både jag och maken, vilken tillfälligt slagit sig ner i fåtöljen framför TV:n. Ska kolla receptet! Helt klart, kolla receptet! ;-)

Jag gillar inte alls ID-kontrollerna. Det kommer bli kaos och det är inte människovärdigt. Det urholkar asylrätten. Men det är min åsikt. Regeringen och SD har en annan åsikt. 
Det mörknar allt mer i vårt land och det känns allt kallare...Finns det verkligen inte någon annan väg att gå? 

"Ty, det fanns inte plats för dem i härbärget..."

Bra att det är "Svenska Hjältargalan" ikväll...något ljust och positivt. <3

Här kommer mitt "favorithelgon" Franciskus med en påminnelse: 
<3

Önskar er alla en fin adventshelg!
Det var visst några julklappar till att slå in inför morgondagen. Dags att prassla med papper igen ;-)

Pax et Bonum
❤️

Kommentera inlägget här :